En nöjd Hanna Lähdekorpi som hade laddat batterierna med Quantum Roc som fick bra fart under hovarna på slutvarvet.
En nöjd Hanna Lähdekorpi som hade laddat batterierna med Quantum Roc som fick bra fart under hovarna på slutvarvet. Bild: Lars Persson

Quantum Roc visade styrka i långa loppet

I Quantum Roc finns dolda resurser och Hanna Lähdekorpi visade upp fyraåringen i toppskick i V64:an på Halmstadtravet. När Hanna drog lite lätt i högertömmen med varvet kvar stack Quantum Roc lekande lätt till spetsen. Sedan var det uppvisning från duons sida på sista kilometern.
– Hästen kändes bra, ler Hanna.

ANNONS
|

I släptåg hade duon First One In som också höll farten bra. Som treåring var det mycket surr runt Quantum Roc och möjligen kan han leva upp till förväntningarna den närmaste tiden.

– Men jag vet inte var han startar nästa gång, förklarar Hanna.

När Spickleback Face agerar mitt i loppen ser aktionen besvärligt ut men när mållinjen nalkas är han ganska ofta en vinnare. Robert Bergh kunde avvakta med sista attacken och vinsten blev säker före Eldorado B.

Joakim Lövgren kunde snabbt smälta förlusten med Eldorado B. Jägersrotränaren som hade lämnat återbud i sulkyn ramade in V64:an.

Avgjorde från slagläge

Peter Ingves fick chansen bakom Durello och femåringen var helt lysande på 1.12,7. I det hårt uppskrivna tempot i täten letade sig så småningom Ingves fram i slagläge och avgjorde mitt på upploppet. Durello tog blott andra segern i år men knappast den sista.

ANNONS

Comebacken för Xet Diablo slutade i dur för Peter Untersteiner.

– Hästen är opererad i framknäna, säger Peter.

Senaste starten gjorde fyraåringen i april men nu kan det bli ful fart efter en vattentät seger i ett stayerlopp.

– Hästen är småstark och gillar att springa. Han kan hävda sig väl i vinter, tror Peter.

Loppet gick helt i Peter smak med stafettkörning ii täten och Xet Diablo såg inte helt tom ut i mål.

Splittrad historia

Proppen ur för blev det för Thomas Uhrberg som fick bra snurr på hästarna. Samtidigt klaffade det nästan i varje meter i positionskriget.

Andra par utvändigt var nyckeln till framgångarna med Emelie E.utanför streckramen och Gusto. I V64 fick Uhrberg draghjälp till in i sista kurvan. Gusto hade en sista växel kvar och kort före må snuvade hon Almond Paste på segern som satt i ledningen 600 kvar. Finalen i den här serien för ston avgörs på Bjerke om knappt två veckor.

Ungdomsloppet blev en splittrad historia. Bara fyra felfria hästar och en stor skräll som vinnare i Looks Likeaqueen, körd av Iina Aho. Hästen hade smygform och nu blev det målfotoseger mot Divane Godiva.

ANNONS