Hanna Lähdekorpi vann lopp 7 med Quantum Roc på Halmstadtravet på måndagskvällen.
Hanna Lähdekorpi vann lopp 7 med Quantum Roc på Halmstadtravet på måndagskvällen. Bild: Lars B Persson

Quantum Roc rusade mot överlägsen seger

På Halmstadtravet tryckte Hanna Lähdekorpi gaspedalen i botten från start och Quantum Roc försvann tidigt från klungan och gjorde helt sitt eget lopp framme i täten.

ANNONS
|

Även om farten sjönk efter den inledande kilometern på snabba 1.11 säkrades V64-segern under måndagskvällens travtävlingar i ett mycket tidigt skede.

Segertiden blev 1.14,0 och femåringen kommer säkerligen inom en kort tid synas i V75 igen.

– Han var lite för laddad och därför blev det som det blev. Jag är nöjd med hur hästen kändes och skönt med en seger med en sådan fin häst, ler Hanna.

Flera av Ola Karlssons hästar har hittat stilen och Panamera är en i raden av vinnare från det skånska stallet. Jörgen Sjunesson körde kalkylerande och drog nytta av den vilsamma resan på upploppet mot Vincent As.

ANNONS

När Adrian Kolgjini sände fram Racing Ribb till ledningen var halva loppet vunnet. Även om ledaren tappade lite fart sista biten blev det ingen dramatik mot anfallande Enjoy The Game.

Det har blivit flyt i Bo Falsigs styrningar i Halmstad och främst bakom Appaloosa. Duon från Åby har på kort tid segerdefilerat två gånger och segern i ett sprinterlopp i V64:ans inledning kom efter en perfekt resa i andra par utvändigt.

Loppets ledare Artemide Zack stretade emot i det längsta. Kort före mål bröt ekipaget ut i banan och därmed kom Divane Godiva i kläm. Måldomarnämnden analyserade händelsen och korrigerade ordningsföljden till Divane Godivas fördel som fick andraplatsen.

Tredje raka för Brindeborgs Amore Passo V,.W

Och i toppform är verkligen Lars Brindeborgs Amore Passo V,.W. som tog tredje raka segern. Den långa distansen skördade sina offer men Jonas M Oscarsson visste vad som fanns i linorna och sände fram storfavoriten till ledningen mitt i loppet.

– Han kändes som vinnare hela vägen, konstaterade segerkusken efter loppet.

Slutrundan blev en uppvisning från Amore Passo V.W. och det doftar V75-klass runt den här hästen.

Från Vaggeryd kom Jonathan Bardun med Don´t Be So Shy och fyraåringen som visade pånyttfödd form i förra starten gick den tunga vägen fram till karriärens första seger i den 13:e starten.

ANNONS
ANNONS