Robin Quaison i en match mot Bayern München. Arkivbild.

Quaison målskytt mot serieledaren

|

Robin Quaison gjorde sitt första mål för säsongen när Mainz förlorade hemma mot Bundesligaledaren Dortmund med 1–2. Quaison som startade matchen hittade rätt i den 70:e minuten när han med en vältajmad djupledslöpning fann sig själv frispelad, och med högerfoten kunde placera in bollen i nät. Målet till trots – minuten efter byttes svensken ut.

Quaisons mål betydde 1–1 efter att Dortmunds spanske skyttekung Paco Alcacer hade gett bortalaget ledningen fyra minuter tidigare. Med svensken sedermera på bänken lyckades Dortmund göra segermålet genom Lukasz Piszczek.

Bayern München fortsätter att ha det tungt. I förra omgången förlorade man mot rivalen Dortmund och hemma mot Düsseldorf åkte den tyska giganten på ännu en smäll. Bayern München hade ledningen med 3–1 på hemmaplan, och tre poäng skulle spelas hem. Då såg den belgiske 21-åringen Dodi Lukebakio till att spoilera eftermiddagen för hemmalaget. Düsseldorfs anfallare gjorde totalt tre mål i matchen och skickade in slutresultatet 3–3 på tilläggstid. Det betyder att Bayern München ligger på femte plats, nio poäng efter Dortmund.