Uruguays Edinson Cavani firar sitt mål till 2–0 mot Ecuador.

Uruguay inledde med storseger

Uruguay hade inga problem i sin premiärmatch mot Ecuador i Copa América. Firma Cavani och Suarez låg bakom 4–0-segern. Inbjudna Qatar skrällde och tog poäng mot Paraguay.

|

Det tog bara sex minuter innan Nicolas Lodeiro kunde göra 1–0 för Uruguay mot Ecuador, och när domaren blåste av för halvtidsvilan stod det 3–0. Då hade anfallsessen Edinson Cavani och Luis Suárez hittat nätet varsin gång.

Där Brasilien och Argentina haft problem i sina premiärmatcher, med sena segermål mot Bolivia respektive förlust mot Colombia hittade Uruguay ett vinnande spel direkt.

För Ecuador var det däremot en mörk afton, högerbacken José Quintero visades ut och hans kollega i backlinjen Arturo Mina fastställde slutresultatet 4–0 med ett självmål.

Tidigare på kvällen reste sig Qatar från ett 0–2-underläge till 2–2 mot Paraguay och tog poäng i sin första Copa América-match någonsin.

Inför ett nästan tomt Maracanã i Rio de Janeiro gav Oscar Cardozo Paraguay ledningen på straff i den fjärde minuten och i 56:e kom 2–0. Men Qatar, som skrällartat vann asiatiska mästerskapen tidigare i år, kom tillbaka och med mindre än kvarten kvar tryckte Boualem Khoukhi in 2–2. Därmed visade Qatar, som tillsammans med Japan är ett av två gästinbjudna lag, att de inte tänker agera slagpåse i de sydamerikanska mästerskapen.