Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nära vinst. Halmstadtjejen Julia Engström och det europeiska laget var nära att vinna Junior Solheim Cup, men föll sent i onsdags kväll i det sista avgörande singelspelet med 14,5&9,5 mot amerikanska laget i Iowa, USA. 

Puttarna fällde Engström och Europa

Halmstadtjejen Julia Engström lyckades inte lyfta Europa till seger i Junior Solheim Cup. De förlorade sent i onsdags kväll i åtta av tolv matcher i det avgörande individuella matchspelet och föll med 14,5&9,5 i Iowa, USA.

Junior Solheim Cup
USA-Europa 14,5&9,5

– Jag tycker att det är surt. Totalställningen visade inte hur nära det var eftersom att de satte många puttar i slutet, säger Engström. 

Ringenäs GK-talangen Julia Engström och det europeiska laget hade sent i onsdags kväll slagläge, att vinna Junior Solheim Cup för första gången sedan 2007, inför det sista individuella matchspelet.  

Det stod 6&6 och var helt öppet.

Men i matchspelet gick det varken som Engström eller hennes lagkamrater tänkte sig. Engström spelade i sin singel jämt mot Emilia Migliaccio, men förlorade till slut med ett slag upp till amerikanskan. 

– Jag spelade stabilt, men hade lite taskig längdkänsla efter ett avbrott för ett skyfall och åska. Vi följdes åt ganska länge, där jag gjorde någon bogey och sedan gjorde hon någon bogey, säger Engström och fortsätter:

– Jag spelade bra i slutet och kände att jag hade lite övertag, men sedan satte hon ett par från tolv meter, så det var lite surt. 

Och det var just puttspelet som blev avgörande i flera av singelmatcherna. Frida Kinhult var enda svenska att vinna sin singel, medan Emma Spitz och Esther Henseleit plockade de andra poängen till det europeiska laget.

– Jag tycker inte att de spelade bättre än oss, men de fick med sig väldigt många puttar. Det är otroligt viktigt i matchspel.

Engström får i stället ladda om och följa svenskorna i stora Solheim Cup innan hon om två år har chans att vara med i juniortävlingen igen.

– Jag har åldern inne för det, så det vore kul att vara med igen. Nu får jag heja på de andra tjejerna, säger Engström.

Fler lokala sportnyheter hittar du här