Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Thomas Engman: Puros oväntade schackdrag – lyftet hos Untersteiner

Numera driver Petri Puro en mindre träningsrörelse men som en av de mest framgångsrika tränarna i Halmstads historia söker finländaren fortfarande nya vägar mot de stora triumferna.

Senaste inslaget från hans sida och ett ganska oväntat drag var att flytta Maestro Crowe till Johan Untersteiner.

Det schackdraget har på bara två månader lyft den sexåriga travaren till att bli en av landets stora profiler.

Råstyrkan har varit välkänd och den kom väl till pass hos Maestro Crowe på den mycket krävande banan i Mantorp.

Kräsna åskådare på distans och experter tappade nästan hakan sedan Maestro Crowe försvarat sitt stora favoritskap med två galopper på vägen.

Sällan eller aldrig, ja det är en farlig utmaning att prata om en historisk händelse. Men utan tvekan om att ett varmblod vinner i V75 med två galoppinslag tillhör inte vardagen.

Det här var tredje segern på lika många starter hos sin nya tränare. Maestro Crowe har några pinnhål kvar till gulddivisionen så man får vara försiktig om framtiden men uppfödaren och ägaren Petri Puro hoppas förstås på stordåd för stjärnskottet.

Den historiska konkurrensen är nämligen knivskarp i Petris armada. Maestro Crowe slåss om gunsten mot bland andra Commander Crowe, Fama Currit, Not A Spacecase, Pato, Camilla Highness och Cash Crowe.

Formkvitto för Lindgrens ambitioner

En sexåring som har kommit betydligt längre i karriären är Marcus Lindgrens Stoletheshow.

I årsdebuten på Solvalla var Stoletheshow laddad och kunde lifta med i ryggen på Antonio Trot, nyligen en vinnare i guld.

Stoletheshow knep andraplatsen på nya rekordet 1.13,1 men Antonio Trot stal showen på förkrossande, tre tiondelar före i mål.

Formkvittot stärkte säkert Lindgrens ambitioner mot att ha Stoletheshow redo för storloppen och en plats i elitloppet på Solvalla om tre månader ligger klart inom räckhåll.

Den senaste omgången i GS75 på Örebro blev hastigt men mindre lustigt annullerad. Efter tre lopp ansågs banunderlaget vara otjänligt att tävla på i takt med mildvädret.

Spelarnas insatser återbetalades och den dubbla jackpoten fick därmed vandra vidare till glädje för Halmstad som står som GS75-värd på söndag.

Banan som även hamnade i fokus i förra veckan. V65-loppen gick i skrällarnas tecken och samtliga spelare blev lottlösa från streckspelet. Ingen unik händelse men ytterst sällsynt.

En negativ trend som präglar lopp runt om i landet

En negativ trend i flera tävlingar runt om i landet med halvtomma lopp präglar även den här omgången i GS75. En viss fördel till spelarna som har färre objekt att sätta tänderna i.

Formstallet Ola Karlsson lämnade senast V65 med ”bara” två andraplatser. Jägersrotränaren tar nya tag i GS75 med Digital Data, Inertial och Taxi Out.

Trion är bevakade av spelarna och i dagsläget är det fördel Taxi Out trots att han bara ståtar med en seger på 43 starter.

En chansning på systemet är Artemide Zack som förhoppningsvis slår an förstafiolen i inledningen. Magnus Dahléns springare kämpade i på bra i lervällingen på Mantorp och uppgiften i stonas lopp är skräddarsydd för femåringen. I sulkyn sitter Christian Cracchiolo som dessutom har toppform.

HP:s G75-system

GS75 1: 3 Artemide Zack. Res: 6–5.

GS75 2: 1,3,4,5. Res: 6–8.

GS75 3: 2,6,9. Res: 4–7.

GS75 4: 3,5. Res: 7–2.

GS75 5: 1,5,7. Res: 6–9.

GS75 6: 5,7. Res: 3–6.

GS75 7: 4,6,10. Res: 8–7.

432 rader

Fler lokala sportnyheter hittar du här