Prins Carl Philip.
Prins Carl Philip.

Prinsen klarade Vasaloppet – trots magsjuka

Prins Carl Philip klarade Vasaloppet. Trött och sliten, men glad och nöjd, kom han i mål på tiden 8.46.12, efter att ha genomfört en ovanligt tuff upplaga av det klassiska loppet. Dessutom var prinsen magsjuk under den gångna veckan.

ANNONS
|

- Det var kämpigt. Det var som att åka i socker hela vägen. Visst hade man kanske önskat en bättre tid, men målet blev att komma i mål, säger prins Carl Philip, sedan han efter målgången hälsats välkommen av hustrun och prinsessan Sofia samt prinsarna Alexander och Gabriel.

Prinsessan Sofia var också mycket imponerad av sin man:

ANNONS

- Det var ju tuffa förhållanden för alla som ställde upp, säger hon.

Att han över huvud taget kom till start överraskade henne.

- Hela familjen har legat magsjuk hela veckan. Även Carl Philip. Att han startade är förvånande.

Tvekade

Carl Philip erkänner att han tvekade på om han verkligen skulle ta sig an de nio milen. Men på söndagsmorgonen dök han ändå upp i Sälen och trotsade sedan snöstorm och motvind hela vägen till Mora.

- Jag har haft gott mod hela vägen och haft väldigt fina medåkare omkring som peppade. Dessutom har det funnits publik som hejat och stöttat extra. Det hjälper att kämpa på. Ett stort tack till dem alla.

ANNONS

Första "riktiga" Vasaloppet

Detta är inte första gången som prins Carl Philip åker skidor i Vasaloppsterrängen. Tidigare har han åkt öppet spår, skejtvasan och stafettvasan. Men nu var det första gången prinsen åkte det ”riktiga” Vasaloppet.

- Jag har alltid gillat skidåkning och något som har med tävling att göra. Det är bara att kolla på alla andra som åker i dag. De pressar sig själva för att bli bättre eller bara ta sig igenom loppet. Däremot har jag inte tränat tillräckligt mycket inför dagens lopp. Det kändes i dag.

TT

ANNONS