Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Pressad Wozniacki vann ändå

Danska världsstjärnan Caroline Wozniacki var rejält pressad i tredje set med 0-2 i underläge. Därefter redde hon ut stormen och vann sex raka game till 6-2 och 2-1 i set. Hon tog sig vidare till andra omgången i Swedish Open i Båstad.

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki såg, efter 6-3 i första set, ut att gå mot en planenlig seger mot fransyskan Pauline Parmentier. Det blev dock inte som förväntat. Wozniacki tappade i andra set en 2-1-ledning med 40-0 till förlust med 3-6 och fick spela ett helt avgörande set på centercourten. 

– Jag spelade lite okoncentrerat, samtidigt som hon började spela lite bättre och skapade problem för mig, säger Wozniacki. 

Efter en mardrömsstart med 0-2-underläge, så vände hon åter på matchen, men den här gången till sin egen fördel. Hon vann sex raka game till seger med 6-2 och 2-1 i set. Hon fick därmed fira med flera tillresta danska supportrar. 

– Jag spelade lite mer aggressivt och tryckte på mer. Det gjorde att jag fick henne lite mer i rörelse. Det var annars en helt fantastisk publik och kul att så många danskar och svenskar hejade på mig, säger hon. 

För svensk del imponerade Stockholmstjejen Mirjam Björklund, 730:a i världen, på centercourten. Hon gjorde WTA-debut genom ett wild card till turneringen och spelade fullständigt respektlöst. 

Hon vann första set med 6-3 mot 127:e-rankade ukrainskan Kateryna Kozlova, vilket var långt ifrån vad många förväntade sig av 18-åringen.

– Jag njöt bara. Jag tycker att publiken var helt underbar. Jag hade ingen specifik taktik, men jag försökte bara göra mitt bästa för att vinna varje boll. Jag behövde tänka lite mer, då hon är lite mer erfaren, säger 18-åringen. 

Kozlova vände dock i andra set och vann med 6-2. Matchen verkade vara över och gå åt förväntat håll. Men 18-åringen ville annorlunda och ledde både med 4-2 och 5-4 med en matchboll i tredje set, men lyckades inte hålla ihop det och förlorade med 4-7 i tiebreak. 

– Jag hade inte speciellt mycket gummi i benen. Jag spelade bara på som vanligt, men det var förstås surt att det inte blev vinst, säger hon. 

Hon lämnade därmed turneringen, trots förlusten, med högt huvud efter en bra insats. 

Däremot gick det sämre för Rebecca Peterson och Cornelia Lister i första omgången. Peterson, som fick flytta fram sin match mot 56:e-rankade Katerina Siniakova från i måndags till i dag på grund av regn, förlorade första set med 3-6, imponerade i andra med att vinna det med samma siffror, men orkade inte i slutändan och förlorade med 1-6 i tredje set.  

Lister var i sin tur chanslös och föll mot serbiskan Aleksandra Krunic med 0-2 i set, 1-6, 2-6. Hon tog sig under måndagen vidare från kvalspelet till huvudturneringen, men mer än så blev det alltså inte den här gången. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här