Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Graham Potter längtar till matcherna mot Arsenal i Europa League. Arkivbild.

Potter: "Coolt" att möta Arsenal

Succétränaren Graham Potter ser fram emot utmaningen att möta Arsenal i Europa League-slutspelet i februari. "En fantastisk lottning. Jag ville gärna ha ett riktigt storlag", säger Potter till Östersunds webbplats.

För Graham Potter personligen blir det extra speciellt som britt med returmötet på Emirates. Potters enda tränarmerit i hemlandet är med olika universitetslag.

"Jag tycker att det är riktigt coolt att få åka hem till England och möta ett av de bästa lagen i Premier League. Nu är vi verkligen underdogs", säger han.

Östersund ordförande Daniel Kindberg är övertygad om att vintervädret i Jämtland kommer att gynna ÖFK i hemmamatchen den 15 februari.

- Jag sa innan att jag vill ha Arsenal eller Milan för de har vi störst chans att slå den 15 februari. Så jag blev skitglad. Jag kunde knappt hålla mig, säger han till Aftonbladet.

- Fotboll är ett mentalt spel så jag tänker att vi måste ändå slå de lagen någon gång om vi ska fram och då kan vi lika gärna göra det när det är som värst hos oss vädermässigt. Det är perfekt, säger Kindberg, som också tror att Arsenals spelschema kan gynna Östersund.

Som spelschemat ser ut nu, med reservation för ändringar, derbyspelar Arsenal borta mot Tottenham fem dagar före matchen i Östersund. Efter första mötet väntar spel i FA-cupen, förutsatt att Londonlaget är kvar i turneringen. Annars blir det ett utvilat Arsenal i returen på Emirates som ÖFK ställs mot.