Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Pojkvännen ska lösa HBMK:s dubbelproblem

Halmstad BMK har täppt igen luckan från i fjol i lagbygget. Danske dubbelspecialisten Mikkel Mikkelsen är ny i laget och ska vända lagets negativa trend i dubbel för att nå SM-final i Svenska Badmintonligan.

– Jag vill hjälpa till i dubbelmatcherna, så att vi kan komma längre i slutspelet. Jag har alltid varit bra i dubbel och framför allt i mixed, säger Mikkelsen på telefon från Danmark, då feber och magsjuka stoppade honom från att vara med under söndagen i HBMK:s säsongsupptakt. 

Mikkel Mikkelsen, 25, har sedan två år tillbaka skördat stora framgångar i mixed med landsmaninnan Mai Surrow internationellt. Det har vunnit flera internationella tävlingar och är rankade 47:a i världen, samtidigt som Mikkelsen spelar och tränar mixed ihop med HBMK:s Louise Eriksson i Värlöse i danska högstaligan.

Han kommer nu till Halmstad för att vända lagets negativa dubbeltrend. I fjol förlorade laget 17 av 22 matcher i mixed- och herrdubbel, samtidigt som klubben inte mäktade med en enda vinst i herrdubbel.

– Jag tror absolut att jag kan hjälpa till i mixed- och herrdubbel, i varje fall i herrdubbel eftersom att de inte vann en enda match där i fjol. Jag är väldigt allround och kan spela i alla kategorier, så det kan nog hjälpa laget, säger han. 

– Jag tycker att det ger en trygghet till laget att veta att han och Louise (Eriksson) är ett säkert kort i mixed mot de flesta lagen i serien. Vi kan dessutom utnyttja honom i de allra flesta kategorierna. Han blir väldigt viktig för laget, säger HBMK:s ankare Felix Burestedt, som mellan 21-27 augusti spelar VM i Glasgow. 

Och det var ett enkelt val för Mikkelsen att krita på för Halmstadföreningen. Flickvännen och landsmaninnan Sofie Holmboe Dahl gör nämligen i år sitt andra år i föreningen och lockade över pojkvännen till laget. 

– Hon berättade att det var en bra klubb och att det var bra stämning i laget. Jag ser fram emot att spela här, säger Mikkelsen.  

– Det var inte speciellt svårt att övertala honom, skrattar Dahl, som i fjol vann tio av elva singelmatcher i serien. 

Halmstad BMK kör, utöver Mikkelsen, vidare på samma manskap, som i fjol åkte ut i kvartsfinalen mot Kista. De siktar nu, med den nya dubbelspecialisten i laget, på att gå längre i slutspelet. 

– Jag tror att vi har bra möjligheter att gå långt. Jag tycker att vi ska sikta på semifinal och det ska inte vara en jätteskräll om vi tar oss till final, säger Burestedt.  

HBMK premiärspelar den 19 september mot Kista i Stockholm. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här