Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paris Saint-Germain-spelarna deppar efter storförlusten mot Lille.

Platt fall för PSG:s stjärnor

Stjärnorna i Paris Saint-Germain var inställda på titelfest. Men partyt fick ställas in efter svidande 1–5 mot franska ligatvåan Lille.

Paris Saint-Germain hade chansen att säkra ligatiteln i Ligue 1 redan nu, med sju omgångar kvar. Men jagande Lille grep det allra sista halmstrået – och som de gjorde det. Lille vann med hela 5–1, PSG:s största förlust på tio år.

Thomas Meunier inledde PSG:s mindre lyckade insats genom att med smalbenet skicka in 1–0 bakom sin egen målvakt Alphonse Areola. Juan Bernat kvitterade bara minuter senare, men blev efter en dryg halvtimmes spel utvisad.

Då hade såväl Thiago Silva som Thomas Meunier linkat av planen, och utan tre av sina stjärnor föll PSG ihop.

- Vi kommer att bli mästare, men vi kan inte förlora såhär, sade spelaren Kylian Mbappé i fransk tv efter matchen.

- Det är inte normalt. Vi saknar personligheter i laget, det är en av våra svagheter. Det måste vi korrigera. Vi spelade som ett gäng debutanter.

Skadorna på Thiago Silva och Meunier kan på sikt vara mer oroande än den förödmjukande förlusten. Tränaren Thomas Tuchel sade att han bara hade 15 friska spelare inför matchen.

- Jag vet inte hur många spelare jag kan ta med till nästa match mot Nantes. Vi har inte tillräckligt med spelare, sade Tuchel.

Det ska fortfarande mycket till för att PSG ska tappa ligasegern. De regerande mästarna är 17 poäng för Lille, och har en match mindre spelad. En enda poäng på de kommande sju ligamatcherna räcker för att laget ska ta sin sjätte ligatitel på sju år.