Elias Pettersson gör mål på Devan Dubnyk.

Petterssons nya målsuccé: "Segern viktigast"

Inget verkar kunna stoppa Elias Petterssons succéinledning på NHL-säsongen. Hemma mot Minnesota var Vancouverforwarden tillbaka i målprotokollet efter en hjärnskakning och gjorde två mål i 5–2-segern.

|

Elias Pettersson, som i våras vann SM-guld med Växjö, har varit höstens svenska utropstecken i NHL. Under sina fem första matcher med Vancouver gjorde Ångebördige Pettersson fem mål och tre assist innan han drabbades av en hjärnskakning i mötet med Florida för drygt två veckor sedan och missade sex matcher.

I sin andra match sedan comebacken, hemma mot Minnesota, startade stortalangen igång poängproduktionen på nytt.

Första målet var ett snabbt och distinkt direktskott efter fint förarbete av Michael del Zotto och Nikolaj Goldobin i andra perioden, och innebar att Vancouver utökade ledningen till 3–1.

"Måste vara bra"

Andra målet kom drygt sex minuter in i tredje perioden. Elias Pettersson täckte ett skott, pucken gled till lagkamraten Block Boeser. Petterson såg kontringsläget direkt och stack, fick tillbaka pucken och kom ensam mot målvakten Devan Dubnyk och avslutade säkert, med pucken klingandes i målburen.

- Att spela bra defensivt leder till att det går bra offensivt. Jag måste vara bra i försvarszon. Det är alltid roligt att göra mål, men det är segern som är viktigast, säger Pettersson efter matchen enligt Vancouvers Twitterkonto.

Vancouvertränaren Travis Green säger att Pettersson blir allt bättre, och att han kommer att fortsätta att utvecklas.

Hyllas

- Han har en väldigt god känsla för ishockey, det är inte bara offensivt. Han har en bra känsla för spelet, och är skarp när det gäller detaljer, säger Green vid en presskonferens efter matchen.

Pettersson är nu uppe i tio poäng, sju mål och tre assist, på sju spelade matcher. Därmed drygade han ut ledningen i NHL:s nykomlingsliga, rookieligan, till tre poäng före en kvartett på fyra spelare som gjort sju poäng på ett klart större antal spelade matcher.

Jacob Markström i Vancouvermålet stod för 37 räddningar, vilket innebär en räddningsprocent på 95.