Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Pettersson hoppas vara tillbaka snabbt från sin knäskada.

Pettersson om skadan: "Bättre för varje dag"

Elias Pettersson förväntar sig att snart att vara tillbaka från sin knäskada.

Det har nog undgått få hur bra det har gått för Elias Pettersson under sin debuthöst i NHL. Den svenske talangen har med sina poäng och sitt finspel fått Vancouverfansen att drömma om storslagna saker. Samtidigt har han fått motståndarspelarnas uppmärksamhet – på gott och ont.

- Det har varit mycket men nu börjar det bli vardag, säger Pettersson, som just nu går igenom sin andra skadeperiod i NHL-karriären, till SVT.

Det var i förra veckans match mot Montreal som Elias Pettersson vred till knäet efter en duell med finländaren Jesperi Kotkaniemi. Hans första skadefrånvaro, på grund av en hjärnskakning i inledningen av säsongen, kom efter att ha svingats ned i isen av Mike Matheson. En aktion som Floridabacken fick en hel del kritik för.

- Jag fick ett sms av honom där han bad om ursäkt. Den grejen är utagerad. Jag tyckte att det var onödigt då men nu har vi gått vidare, säger Pettersson.

Då missade han sex matcher. Pettersson beräknas missa ungefär lika många den här gången, med en officiell prognos på en till två veckors frånvaro.

- Det blir bättre och bättre för varje dag som går. Nu har jag börjat cykla och träna igen. Så att jag kan komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Elias Pettersson.