Elias Pettersson. Arkivbild.
Elias Pettersson. Arkivbild.

Pettersson ledde Växjö till ny seger

Elias Pettersson och Växjö är fortsatt glödheta i SHL. När Växjö tog lagets åttonde raka seger – 4–2 mot Skellefteå – gjorde 19-åringen ett mål och två assist.

ANNONS
|

Elias Pettersson är ett av de hetaste namnen i svensk hockey och visade varför när serieledande Växjö vann mot Skellefteå.

Gästerna gav sig själva en rejäl uppförsbacke direkt när Pär Lindholm drog på sig en 2+2-utvisning för hög klubba redan efter 23 sekunder.

Växjö och Pettersson utnyttjade läget till fullo. Tonåringen klippte in 1–0 efter 1.21 och var sedan med och assisterade Robert Rosén till 2–0 efter 2.38.

Senare i första perioden var Växjö nära 3–0, men i stället fick Skellefteå lite vittring när Andreas Wingerli satte en reducering med bara 32 sekunder kvar till pausvilan.

ANNONS

Växjö släppte dock aldrig kommandot inför hemmapubliken. Pettersson var med och assisterade när Rosén nätade igen fram till 3–1. I och med assisten tog sig Elias Pettersson upp i toppen av SHL:s poängliga, med totalt 23 poäng (9+14) på 18 matcher.

Mark Katics reducering i mitten av tredje skapade nerv i det heta mötet, men Daniel Rahimi satte definitivt punkt med 4–2 i tom kasse när fem sekunder återstod.

- Vi har visat i år att vi kan vinna på många olika sätt. I dag var det krig och det passar oss också, sade Rahimi till C More.

Skellefteåtränaren Bert Robertsson hade velat se ännu mer aggressivitet från sina spelare:

- Växjö är ett fruktansvärt skickligt hockeylag, så trycker man inte tillbaka dem får de en jäkla massa luft.

TT

ANNONS