Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Petter Northug lägger av?

Petter Northug tackar för sig?

Petter Northug har kallat till presskonferens i Trondheim vid lunchtid på onsdagen. Ämnet? Enligt norska skidförbundet handlar det om hans framtid som skidåkare.

Norska medier spekulerar i att 32-åringen tänker berätta att han slutar på elitnivå. I Beitostølen för några veckor sedan gick en av världens främsta skidåkare genom tiderna ut med att han gav sig själv några veckor att hitta formen.

- Om jag inte åker fort från mitten av december, då är det slut, sade han då.

Northug har haft en seg start på säsongen och har inte varit i närheten av att ta en plats i de norska världscupslagen.

Vid 21-tiden på tisdagskvällen skickade det norska skidförbundet ut en inbjudan till en presskonferens på ett hotell i Trondheim.

Northug kommer att vara tillgänglig för frågor från medierna under en halvtimme.

Arild Monsen, huvudtränare för de norska herrarnas sprintlag, och längdåkningschefen Espen Bjervig finns också tillgänglig för medierna.

Flera norska medier menar att den sent påkallade presskonferensen, närvaron av Monsen och Bjervig samt Northugs tidigare uttalanden inte kan landa i något annat än att 32-åringen slutar.

- Petter är klok. Han har kommit fram till att nog är nog. Han har vunnit tillräckligt mycket. Framöver kommer han att nöja sig med att åka skidor och träna. Han ser fram emot nya uppgifter, inte minst i TV2, säger expertkommentatorn Johan Kaggestad till kanalen.

TV2 och Northug har skrivit ett avtal om ett samarbete när Northugs karriär är över. Norrmannen har bland sina meriter 13 VM-guld, två OS-guld och två segrar i den totala världscupen.