Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild. Bild: John Minchillo/AP/TT

Peterson ställs mot Puig i US Open

Rebecca Peterson lottades Monica Puig från Puerto Rico i första omgången av tennisens US Open. På herrsidan står det klart att tre djeseedade Roger Federer kan ställas mot världsettan Novak Djokovic i semifinal.

ANNONS

När lottningen av årets sista grand slam-turnering presenterades fick det svenska hoppet Rebecca Peterson en förhållandevis överkomlig motståndare i första omgången.

Peterson, rankad 70, får ta sig an Monica Puig, rankad 44 i världen och med två singeltitlar i bagaget. De två har mötts en gång tidigare, i mexikanska Acapulco förra året, och då vann Peterson i två raka set.

Rebecca Peterson har visat fin form de senaste veckorna och bland annat besegrat två av årets grand slam-semifinalister och pressat världstrean Karolina Pliskova. Skulle svenskan vinna över Puig väntar vinnaren mellan rumänskan Monica Niculescu och 32-rankade Dajana Jastremska från Ukraina – den sämst rankade spelaren av alla seedade i damturneringen. I en eventuell tredje omgång kan Venus Williams vänta för svenskan.

ANNONS

Williams mot Sjarapova

Även Johanna Larsson har chans att ta sig till huvudturneringen i singelturneringen. Men för att lyckas med det behöver hon slå ut en motståndare hon känner väl, nämligen sin dubbelpartner, belgiskan Kirsten Flipkens.

Störst uppmärksamhet i första omgången riktas mot mötet mellan Serena Williams och Maria Sjarapova, som för första gången möts på amerikansk mark. Båda är mångfaldiga grand slam-mästare, men Sjarapova har halkat ned på rankingen till en 87:e plats efter en skadedrabbad säsong. Williams är rankad åtta.

En annan förstarunda att hålla koll på i damsingeln är två tonåringarna, det amerikanska wildcardet Cori "Coco" Gauff – som slog igenom med dunder och brak i Wimbledon – och ryskan Anastasia Potapova.

Federer på Djokovics halva

På herrsidan var den största frågan inför lottningen var Roger Federer skulle hamna, och svaret blev på den övre halvan, samma sida som regernade mästaren Novak Djokovic, vilket öppnar för en potentiell semifinalduell mellan de båda giganterna. I första omgången möter Federer en kvalspelare, medan toppseedade Djokovic möter spanske Roberto Carballés Baena.

Rafael Nadal, rankad tvåa, går ut mot australiern John Millman, som förra året överraskade genom att slå ut Federer i turneringen.

Mikael Ymer möter under fredagen sydkoreanen Chung Hyeon i en direkt avgörande kvalmatch för att ta sig in i huvudturneringen.

ANNONS

US Open inleds på Flushing Meadows i Queens, New York, på måndag.

Gustav Sjöholm/TT

Martin Yngve/TT

ANNONS