Peters general gick på knock - stor överraskning i V75 och guldloppet

Peter Untersteiner hade nästan gett upp med Generaal Bianco men han hade is i magen. Hästen fick stanna kvar i Halmstad och kan nu titulera sig guldvinnare.

ANNONS
|

Peter Untersteiner har varit fundersam över stallformen och även med General Biancos storhet som sprungit med handbromsen i flera lopp. I förra starten kvicknade hästen till och med den urblåsningen var det dags för en jätteskräll i gulddivisionen på Halmstadtravet.

– Jag var på väg att skicka hem hästen till Holland, skrattar Peter efter den vattentäta segern.

Vad har hänt med hästen den senaste tiden, Peter?

– Jag undrar också det, men lite ändring i träning och utrustning och det har gått över allt förväntan, man ska aldrig ge upp.

Hemmatränaren ångrar säkert inte beslutet att låta sjuåringen tävla vidare i högsta klassen. Från innerspåret tog duon av egen kraft positionen bakom Velvet Gio som Peter välvilligt släppte till spetsen.

ANNONS

Tempot sjönk betänkligt och Generaal Bianco fick lita på turen. I sista kurvan kom chansen och Peter flyttade ut sin häst i andraspår.

– Det var trångt där, bekräftar Peter.

In på upploppet blev det full marschorder och Peter behövde inte pressa musten ur Generaal BIanco. Måldomarnämnden väntade med resultatet men hittade inget regelvidrigt som medförde en korrigering av förstaplatsen.

Förbannelsen håller i sig för Velvet Gio. Ulf Ohlsson hittade aldrig den sista växeln i hästen och var konfunderad efter loppet. Cyber Lane var pigg värre före loppet och kördes invändigt. Avslutningen var av bästa märke.

Robert Bergh gjorde ett avgörande taktiskt drag på första långsidan. Han sände fram Ivory Di Quattro till ledningen och gled undan till säker seger.

En säker etta på kupongen var den italienska hästen Unoicsedue Gnafa, namnet fritt översatt till 1X2, som i Björn Goops händer pulvriserade motståndarna.

Eter svar av Farlander Am från start gjorde Goop slag i saken och tog ledningen efter 500 meter. Sjuåringen fick kliva på i eget tempo och rann undan till topptiden 1.11,8.

– Hästen har tränat på bra och blivit bättre för varje start hos mig, och det fanns krafter kvar i mål, säger Björn Goop.

Björn Goop var tidigt med på noterna bakom Hossiana Boko och den långa distansen bekymrade inte stoet. Från Tyskland kom Newport Beach med ett gott rykte. Peter Ingves var kusken som gjorde allting rätt i ett långlopp som fällde många men inte Newport Beach. Han var tuff i slutstriden mot Arvid S.H..som liftat med i ryggen.

ANNONS

Under fredagen tog den holländska stjärnan Rick Ebbinge sin 1000:e seger som kusk. Han firade ytterligare en framgång med V75-seger för Gustafson som drog iväg till seger från ledningen på 1.10,8.

Dramatiken tätnade i lärlingsloppet på upploppet. Princess Kloster slängde på en galopp i ledningen och där bakom dök Håkan K Persson-tränade Bring Me Bajern upp och knep segern med Kevin Oscarsson.

I femåringsloppet väntade sig många stordåd från Campo Bahias sida men Conrad Lugauers snackhäst blev bara tvåa. Positionen utvändigt ledaren blev i tuffaste laget och en vass Forfantone Am tog en säker seger.

ANNONS