Halmstadkusken Peter Untersteiner var mycket besviken efter att han nobbats i Elitloppet tillsammans med hästen Heart Of Steel.
Halmstadkusken Peter Untersteiner var mycket besviken efter att han nobbats i Elitloppet tillsammans med hästen Heart Of Steel. Bild: LUDVIG THUNMAN

Peter Untersteiner om nobben: ”Största besvikelsen i karriären”

Besvikelsen går nästan att ta på och Peter Untersteiner är kritisk till det negativa beskedet från Solvalla.
– Det var kanske lättare att plocka bort mig, suckar tränaren i Halmstad.

ANNONS
|

I sista stund hamnade nämligen Peter och Heart Of Steel i frysboxen och missar elitloppet.

Heart Of Steel blandade sig på allvar in i leken efter segern i Copenhagen Cup men den stora överraskningen föll inte Solvallas sportchef Anders Malmrot helt i smaken.

– Jag är ledsen över beslutet och trodde länge på att jag skulle ta en av de sista tre platserna, menar Peter Untersteiner.

De positiva känslorna under lördagen vändes till en av de största besvikelserna i karriären. Peter har i ett år levt drömmen om att äntligen ta en plats i elitloppet med en häst från det egna stallet.

ANNONS

– Vi har som sagt siktat på loppet i ett år och även prickat formen med Heart Of Steel, förklarar Peter.

Tidigare har Peter varit med i elitloppet två gånger med B.B.S. Sugarlight och bästa placeringen blev som femma i finalen 2015. För Heart Of Steels del ser framtiden ljus ut och Peter berättar om planerna.

– Han startar i ett snabblopp i Danmark i Skive och sedan siktar vi vidare mot Oslo Grand Prix, avslutar en revanschsugen Peter Untersteiner.

Hästarna som petade bort Heart Of Steel var Disco Volante, Milliondollarrhyme och Billie de Montfort.

ANNONS