Vinnare. Peder Fredricson och H&M All In har haft en fin vår med många bra placeringar och vinster. Nu blev det seger i Volkswagen Grand Prixs första deltävling.
Vinnare. Peder Fredricson och H&M All In har haft en fin vår med många bra placeringar och vinster. Nu blev det seger i Volkswagen Grand Prixs första deltävling.

Peder Fredricson vann i Varberg

Peder Fredricson hade marginalerna på sin sida och kan ha ridit in sig i EM-laget på H&M All In. – Jag har inte fått frågan, innan dess kan jag inte säga något.

ANNONS
|

Peder Fredricsson är en världsstjärna och nu har han hittat en mycket lovande häst. Men H&M All In är ”bara” nio år och då kan ett EM med allt vad det innebär bli för mycket.

–Det gäller att matcha in en sådan häst försiktigt. Den är fantastiskt bra och jag tror den har möjligheter att gå två OS om jag bara gör rätt.

Det betyder att han till och med kan tacka nej till EM om han får frågan.

Dessutom har det den senaste tiden gått rykten om jättebud på hästen.

–Planen är att den inte ska säljas och det är jag tacksam för, säger han.

ANNONS

Peder Fredricsson lovordar hästen.

–Han är väldigt bra och just nu i fin form. Det är kul att ha en sådan häst.

Men det kan vara lite tufft innan han kommer in på banan.

–Han tycker inte om flaggor och här var det många på ena sidan vid framridningen så jag fick hålla honom borta från den kanten.

Men väl inne på banan framför cirka 3000 åskådare var det inget snack. I grundomgången var han felfri utan några som helst problem.

Klart snabbast av de fem som red felfritt.

I omhoppningen är det kamp mot klockan.

–Jag fick till en ganska säker ritt, chansade inte. Skulle jag ha ridit sist och det hade varit fler till omhoppning hade jag nog chansat lite mer. Men jag vet att det är en snabb häst.

Fredricson red in på 42,20.

Efter startade unge holländaren Frank Schuttert. Det blev en nervpärs för den svenska publiken på läktaren, men klockan stannade på 42,29 och segern blev svensk och Fredricson kunde räkna in 140 000 kronor.

Trea kom Evi Penzlin ivrigt coachad av blivande maken Rolf-Göran Bengtsson. Bröllopet sker inom kort.

–Jag hoppas inte han säger nej för i dag gav jag honom inget skäl till det, sa en glad tyska.

ANNONS

Både ryttare och arrangörer var nöjda med den trestjärniga tävlingen som anordnades för första gången.

–Det har fattats en sådan tävling länge i Sverige. Det betyder mycket att kunna tävla på hemmaplan och skaffa sig världsrankingpoäng och vad jag har förstått kan det bli en liknande tävling i Borås lite längre fram, säger Peder Fredricson.

Själv har han bott i en campingstuga på Apelviken tillsammans med familjen.

–Vi kom i torsdags och det har varit superfint. Barnen har haft kul och gjort en massa saker, bland annat var de på fotboll i lördags.

Och han kommer gärna tillbaka till Varberg.

–Tävlingarna har varit välorganiserade, men såklart finns det småsaker och jag tror också att ryktet kommer att spridas så det blir ännu fler internationella ryttare nästa år.

ANNONS