Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Kittel och hästen Delaunay i första delen av världscupfinalen i dressyr, där de blev sexa. Nu hoppas Kittel komma lite högre i lördagens avslutande kür, där han rider till musik av Guns N' Roses.

Patrik Kittel vill rocka uppåt i finalen

Patrik Kittel blev sexa i första delen av världscupfinalen i dressyr. Nu siktar han lite högre i lördagens avgörande kür. Kittel har valt att rida till musik av Guns N' Roses.

Patrik Kittel kom fyra i världscupen både 2016 och 2018, så han vet hur det är på toppnivån. Första dagens ritt innehöll en liten miss i samband med att hästen Delaunay skulle gå bakåt (eller "rygga", som det kallas).

- Det blir väldigt dyrt i ett sånt här sammanhang. Man har liksom inte råd med de där mikromissarna, säger Patrik Kittel.

- Snöpligt, men det är ett ryttarfel som jag själv får ta på mig, tillägger han.

Kittel berömmer sin häst, den tolvårige valacken Delaunay, som enligt ryttaren känns bättre än i den senaste tävlingen. När finalen avgörs med kür på lördagen slipper Delaunay dessutom backa. I küren får ryttaren själv välja sitt program, och sätta musik till det.

Svårt program

Tranåsryttaren har ett program där han kan "ge gas" i rörelser med hög svårighetsgrad.

- Det är många svåra kombinationer, säger Kittel, som haft programmet i drygt ett år.

Han har valt att rida till musik av den amerikanska rockgruppen Guns N' Roses, som hade sin storhetstid omkring 1990.

- Jag tycker det är väldigt coolt. Det är lite min barndom, säger 42-årige Kittel.

Tinne Vilhelmson-Silfvén, som startade tidigt på fredagen, blev tia.

- Man vill alltid ha mer poäng. Men jag är lite ödmjuk över att ha fått en bra ritt. Jag kommer inte att slå några poängrekord nu, säger Tinne Vilhelmson-Silfvén, som deklarerat att varje tävling hon kan göra med snart 17-årige Don Auriello känns som en bonus.

Resultaten inte med

Resultaten tas inte med till finalens avgörande del. Däremot får de bästa i resultatlistan starta sent i fältet, vilket kan vara en fördel.

- Det kanske inte borde vara så. Men küren har alltid att stämningen stiger och de bästa kommer på slutet. Det blir bara högre och högre nivå, säger Tinne Vilhelmson-Silfvén och tänker på poängen från domarna.

Finalens två favoriter höll för trycket på fredagen. Tyska Isabell Werth vann före Laura Graves, USA.