Stefan Holm fick trösta sonen Melwin Lycke Holm efter att ha vunnit familjeduellen i Kil.
Stefan Holm fick trösta sonen Melwin Lycke Holm efter att ha vunnit familjeduellen i Kil.

Pappa Holm nedstämd etta i familjen

Stefan Holm, 42, kan fortfarande titulera sig bäst i familjen men han bjöd inte på några glädjescener efter att ha besegrat sonen Melwin hemma i Kil.

ANNONS
|

Stefan Holm, som tog OS-guld i Aten 2004, klarade två meter i den egna tävlingen i Kil. Han besegrade därmed 13-årige sonen Melwin Lycke Holm som stannade på personliga utomhusrekordet 1,95 i Stefan Holm-spelen.

Ingen av "Holmarna" var särskilt lycklig.

- Jag hade gärna bytt plats med honom, säger pappa Stefan till Kils AIK.

Melwin Lycke Holm har hoppat 1,98 inomhus och siktade på att ta sig över två meter för första gången. Då räckte det inte med att slå pappas 28 år gamla klubb- och distriktsrekord med tolv centimeter.

ANNONS

Efteråt ville han inte prata med medierna.

- Han är 13 år. Då är allt väldigt mycket här och nu och det får man förstå. Det känns säkert bättre i morgon, säger Stefan Holm.

Det ska inte behöva dröja länge förrän sonen tar sig över drömgränsen.

- Han var väldigt nära i alla tre försöken men det är lite psykologi när det är två meter. Det är bara en tidsfråga men det är klart att det är frustrerande när det inte går det när man vill att det ska göra det, säger Stefan Holm.

Den förra 2,40-hopparen (inomhus) vill inte sia om Melwin Lycke Holms framtid.

- Det är jättesvårt att säga vad det ska bli. Man vet aldrig. Man utvecklas olika. Det som är roligt nu är att han tycker att det är kul med höjdhopp.

ANNONS
TT

ANNONS