Pierre-Emerick Aubameyang gjorde två mål för sitt Arsenal.

Palace historiska skalp borta mot City

På dagen 28 år sedan Crystal Palace senaste seger borta mot Manchester City slog Londonlaget till igen. Historiska 3–2 på Etihad Stadium gör att Liverpool rycker i Premier League-tabellen.

|

Inför lördagens engelska ligamöte i Manchester hade City aldrig förlorat hemma mot Crystal Palace i Premier League, högstaligan sedan 1992–1993. Nu är den obesegrade sviten bruten.

Crystal Palace vände ett 0–1-underläge till 3–2-seger på Etihad Stadium. Först kvitterade Palaces Jeffrey Schlupp Citys Ilkay Gündogans ledningsmål efter en dryg halvtimme. Andros Townsend fick en drömträff på volley till 2–1 ett par minuter senare och i början av andra halvlek satte Luka Milivojevics 3–1 på straff för Londonlaget.

22 december 1990

City pressade på för att vända matchen och fick in en reducering i 85:e minuten genom Kevin De Bruyne. Men närmare än så kom aldrig storlaget.

Enligt statistiksajten 11v11 var det Crystal Palaces första seger någonsin på Etihad Stadium, tidigare City of Manchester Stadium. Senaste segern i Manchester var 2–0-matchen på Maine Road, Citys tidigare hemmaarena, i League Division One den 22 december 1990. Alltså på för dagen 28 år sedan.

I och med serieledande Liverpools 2–0-seger borta mot Wolverhampton under fredagen rycker laget i Premier League-tabellen. Avståndet till tvaån City är fyra poäng efter 18 av 38 omgångar. Mittenlaget Crystal Palace lyfte från 15:e till 14:a plats.

Leicester bröt 18-årig svit

Historia skrevs även på Stamford Bridge i London där Leicester tog sin första bortaseger mot Chelsea på 18 år. Jamie Vardy gjorde 1–0-matchens enda mål i den 51:a minuten, och sköt laget från tionde till nionde plats i tabellen.

Inför mötet hade Leicester inte vunnit borta mot Chelsea sedan 2–0-segern i Premier League i september 2000.

Tvåmålsskytten Pierre-Emerick Aubameyang var Arsenals matchhjälte hemma mot 18:e-placerade Burnley. Den kvicke anfallaren från Gabon satte kyligt 1–0 i den första halvleken och 2–0 i inledningen av andra.

Burnleys Ashley Barnes reducerade, innan Alex Iwobi punkterade 3–1-matchen på övertid. I och med segern klev tabellfemman Arsenal upp på samma poäng (37) som Londonrivalen Chelsea, på fjärde plats med bättre målskillnad.