Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Padelpalatset på Sannarp snart klart

Om två veckor invigs det, Halmstads nya padelcenter. HP tog en smygtitt på det 3 200 kvadratmeter stora 24-miljonersbygget som inkluderar sju panoramabanor och tillhörande gym.

– Det är ingen i norra Europa som har en sådan här hall, säger byggherren Vlado Grossmann belåtet och slänger en blick över de blåa banorna vars konstgräs bara väntar på att bli sandade.

Initialt var sex padelbanor planerade, men när bygget som är granne med Sannarpsgymnasiet, har slutbesiktning den 8 december kommer antalet att vara sju. Det gör hallen, som också kommer innefatta reception, två omklädningsrum och en loungedel, till en av de största i Sverige.

– Helsingborg har en med åtta, men vi tror väldigt mycket på Halmstad. Generellt så finns det en idrottskultur i staden och orter kring västkusten har greppat sporten, menar Mac Grossman, son till Vlado och den som kommer att ha hand om driften tillsammans med Robert Tello, som även sitter med i Svenska Padelförbundet.

Den mittersta banan är utformad som en centercourten med extra utrymme till nästliggande banor vilket ger möjlighet att springa utanför buren för att rädda bollar. 

De vitlaserade limträbalkar i taket tillför liv till lokalen där det är tänkt att padel ska kunnas spelas under dygnets alla timmar, för den som vill det.

– När man bokar en bana så får man en kod som man använder för att öppna entrédörren. Banan tänds automatiskt fem minuter före uppsatt tid. I Växjö finns det folk som spelar klockan ett på natten, berättar Vlado Grossmann som själv har fastnat för den trendiga racketsporten som okonstlat kan beskrivas som en hybrid mellan tennis och squash.

För fyra år sedan smällde han, genom sitt byggföretag, upp sin första hall i Helsingborg och nu är alltså den tredje på god väg att tas i bruk. Redan den 9 december går det se högklassig padeltennis i hallen.

– Det ska vara en tävling då där åtta-nio killar från Spanien ska spela, berättar Vlado.
Anläggningen, som även inkluderar ett gym och 400 kvadratmeter gruppträningslokal, kommer även att vara hemmaplan för den nystartade föreningen Bandeja Padelklubb.

Framgent ser Mac Grossmann möjligheter till stora padeltävlingar i Halmstad.

– Det är få städer som kommer kunna erbjuda de möjligheter som Halmstad kan. Vill man ha stora arrangemang så är Halmstad en stad som kan hantera det. 

– Det kommer bli Sveriges främsta padelstad om man vill spela fin padel med bra förutsättningar för här finns många banor sedan tidigare i bland annat Söndrum, Vilshärad, Ringenäs och Laholm. Och vi hoppas få till ett bra samarbete med alla klubbar i Halmstad, säger Mac Grossmann.