St Louis Magnus Pääjärvi firar sitt mål i tredje perioden.

Pääjärvi målskytt mot Toronto

Magnus Pääjärvi blev målskytt när hans St Louis vann borta mot Toronto med 6–4 – svenskens andra NHL-mål i höst.

|

Pääjärvi inledde målskyttet i tredje perioden som sedan utvecklades till en riktig målfest, med totalt sex mål på knappt tolv minuter.

Lagkamraten Alex Pietrangelo gjorde två mål i matchen, och förutom Pääjärvi nätade även Vladimir Tarasenko, Joel Edmundson och Vladimir Sobotka för St Louis. Sobotskas mål kom efter en passning från Alexander Steen.

Brayden Schenn noterades för fyra assist i matchen.

- Vi jobbar för varandra och använder oss av varandra, det är då vi är som mest effektiva. När vi använder alla fem killar på isen och rör på pucken och på fötterna så blir vi offensiva hela tiden, säger han till journalister efter matchen.

Andreas Borgman gjorde matchens första mål för Toronto, och noterades även för en assist till Connor Brown som gjorde mål i tredje perioden.

John Klingberg gjorde tre assist när hans Dallas vann mot Buffalo med 5–1. Dallas gjorde fyra av målen redan i första perioden.

Tampa Bays Victor Hedman utsågs till en av matchens bästa mot Columbus. Han stod för två assist i andra perioden. Matchen slutade med Tampaseger, 5–4, efter straffar.