Alexander Ovetjkin, till höger, i slagsmål med landsmannen Andrej Svetjnikov.
Alexander Ovetjkin, till höger, i slagsmål med landsmannen Andrej Svetjnikov.

Ovetjkin i slagsmål: "Han bad om det"

Washingtons stjärna Alexander Ovetjkin hade en tung kväll i Stanley Cup-slutspelet. Först blev han utvisad i fem minuter efter att ha slagit ner landsmannen Andrej Svetjnikov. Sedan blev det regerande mästarlaget utklassat av Carolina med 0–5.

ANNONS
|

Det hade bara gått elva minuter av matchen när ett ryskt slagsmål utbröt. 19-årige rookien Svetjnikov utmanade landsmannen och Ovetjkin på en fajt.

Det var ingen bra idé.

Den betydligt tyngre och starkare Ovetjkin sänkte Svetjnikov som tuppade av på isen och fick bryta matchen. Storstjärnan fick fem minuters utvisning.

- Jag är ingen slagskämpe, och inte han heller. Men han bad om det, och då sa jag okej vi kör, säger Ovetjkin till nhl.com.

ANNONS

- Jag hoppas att han är okej. Du vill inte se en kille bli skadad eller något sådant.

Washington nollat

Carolina reducerade i åttondelsfinalen mot Washington. Via hela 5–0 har Carolina nu kontakt med det regerande mästarlaget, som fortfarande leder matchserien, med 2–1.

Washington fick bara till 18 skott, mot Carolinas 45, och hade inte mycket att sätta emot.

- Allt kan bli bättre. Vi fick inte till någonting alls. Vi var långsamma, vi spelade helt utan snabbhet, säger Nicklas Bäckström enligt nhl.com.

- De var desperata och spelade på en annan nivå än vi. Vi hade inte tillräckligt med spelare som kom upp i deras nivå i kväll, säger Washingtons tränare Todd Reirden.

ANNONS

Segern var Carolinas första mot Washington den här säsongen.

- Det här betyder självfallet att vi spelade bra. Vi ville inte ge dem några utrymmen, det var nyckeln, säger Jordan Staal.

TT

Fakta: Åttondelsfinalerna

ANNONS