Alexander Ovetjkin, i vitt, nådde två milstolpar under matchen mot Florida.
Alexander Ovetjkin, i vitt, nådde två milstolpar under matchen mot Florida.

Ovetjkin historisk – Lehner höll nollan igen

Buffalomålvakten Robin Lehner är i kanonform. Borta mot Vancouver låg han bakom segern genom att hålla nollan för andra raka matchen. Washingtons ryska stjärna Alexander Ovetjkin gjorde samtidigt sin 500:e assist i karriären.

ANNONS
|

Buffalo har haft en tung säsong i NHL-ishockeyn och chansen att nå slutspel är liten. Men just nu är laget i god form, och det gäller inte minst den svenska målvakten Robin Lehner.

Han följde upp 5–0-segern borta mot Edmonton med att hålla nolla på nytt när Buffalo slog Vancouver på bortaplan, 4–0.

- Det är skönt när vi spelar så som vår coach vill att vi ska spela. När alla accepterar att vi är ett bra lag, säger Robin Lehner till Expressen.

ANNONS

Ovetjkins milstolpar

Nashvilles svenskar hade också en bra dag på isen i 3–0-segern borta mot New Jersey. Mattias Ekholm spelade fram PK Subban till matchens första mål och gjorde sedan ett eget, hans sjunde för säsongen, i den tredje perioden efter assist från Viktor Arvidsson.

Tio minuter senare gjorde också Arvidsson mål, hans 15:e för säsongen.

Ryska superstjärnan Alexander Ovetjkin nådde två nya milstolpar när hans Washington besegrade Florida med 4–2.

Dels noterades han för sin 500:e assist i karriären. Därmed är han och Nicklas Bäckström (568) de enda Washingtonspelarna att ha gjort så många målgivande passningar.

"Behärskar allt"

- Jag har spelat med honom länge och är glad för hans skull. Han är en fantastisk ishockeyspelare, han behärskar alla delar av spelet, säger Nicklas Bäckström, som gjorde sitt tionde mål för säsongen i matchen, till nhl.com.

Dels gjorde Ovetjkin sitt 30:e mål för säsongen. Med målet ansluter han sig till Mike Gartner och Wayne Gretzky, som är de enda spelarna i NHL-historien som tidigare har gjort 30 mål eller fler under alla sina första 13 säsonger.

ANNONS

- Varje gång du når en milstolpe så är det ganska häftigt, säger Alexander Ovetjkin till nhl.com.

TT

ANNONS