Matchklockan visade 19.06 när Rasmus Dahlin för första gången skrinnade in på isen i en NHL-match. När han gick av banan efter första bytet fick han ovationer från publiken.
Före matchen kände han sig nervös.
- Men det lugnade ner sig efter några byten i första perioden. Det var bara att åka ut på isen och göra sitt bästa.
Och han tog för sig. Redan i första bytet tog han kliniskt bort en motståndare.
- Det kändes bra med en bra start. Det är skönt att man kan stå upp emot grabbarna på den här nivån, säger Rasmus Dahlin.
Han höll den offensiva blålinjen vid flera tillfällen i stället för att backa och hindrade snabba uppspel från Boston.
- Det sånt vi saknade förra säsongen, kommenterar journalisten Chad DeDominicis som följt Sabres fler år.
Jobbig kväll
Dahlin försökte sätta sig i respekt med ett par rejäla tacklingar och kämpade med att hålla motståndarlaget stången framför sin målvakt.
Coach Housley tog också chansen och spelade Dahlin i en powerplay-uppställning.
Ändå var det en jobbig kväll för Buffalo. Förra året kom laget sist i hela NHL. Och nu har fansen fäst förhoppningar till Rasmus och laget att de ska klättra i tabellen, kanske till och med nå slutspelet. Men premiären bådar inte gott.
- Vi var vår egen värsta fiende i kväll, säger tränaren Phil Housley.
- Känns surt rent allmänt. Man kan inte vara nöjd, säger Dahlin.
Ändå får han godkänt för sin insats. Med beröm godkänt.
- Hans spel blev bättre och bättre vartefter matchen utvecklade sig, säger Phil Housley.
Att Dahlin har Housleys förtroende visar statistiken. När slutsignalen ljöd i KeyBank Center hade Dahlin spelat 22,37 minuter på isen. Dahlin var den spelare som fick näst mest istid i hela laget.
Att Rasmus Dahlin lever sin dröm märks inte minst när han talar om motståndarna. Han ställdes mot en av de bästa kedjorna i ligan; Bostons Bergeron, Pastrnack och Marchand.
- Det var lite konstigt. Jag har bara sett dem på tv förut. Det var ganska coolt att möta dem Men nu behöver jag spela mot sådana spelare. Man måste gilla det, säger han.
Boston mer aggressivt
I och med debuten blev Dahlin den andra spelaren som är född på 2000-talet att spela i NHL. Den första var Jesperi Kotkaniemi som debuterade för Montreal i onsdags.
Boston, revanschsugna efter premiärförlusten mot Washington var det mer aggressiva laget i de första två perioderna. Men Buffalo ökade trycket i sista perioden, tog ut målvakten med över 4 minuter kvar. Men vad hjälpte det? Till slut skrevs resultatet till 4–0 för gästerna. På lördag väntar New York Rangers med Henrik Lundqvist hemma i Buffalo för Rasmus Dahlin.
- Vi kommer att vara hungriga, säger Dahlin.
I publiken fanns många fans med Dahlins nummer 26 på ryggen. Men ensam som grön Frölundatröja var nog Joel Salomonsson från Mölndal
- Jag är här för att se Rasmus debut, sade han hoppfullt före nedsläpp.
Fakta: Milstolpar i Dahlins karriär
22 oktober 2016: SHL-debut som förste spelare född på 00-talet, 16 år gammal. Gjorde en assistpoäng direkt när Frölunda vann mot Skellefteå med 3–2.
12 november 2016: I hans sjätte SHL-match kom det första målet när han snärtade in 1–0 mot Karlskrona.
26 december 2016: Mål och assist i JVM-debuten för Sverige. Blev den yngste svensken i ett juniormästerskap.
21 april 2017: Debuterade för Tre Kronor i 4–1-segern mot Vitryssland.
16 januari 2018: Togs ut i truppen till OS i Pyeongchang. Spelade totalt två matcher och gjorde en assist i turneringen.
23 juni 2018: Valdes av Buffalo Sabres som nummer ett i NHL-draften. Blev därmed förste svenske draftettan sedan Mats Sundin 1989, och den förste försvararen som valdes som nummer ett sedan kanadensaren Aaron Ekblad 2014.
5 oktober 2018: Gör NHL-debut för Buffalo hemma mot Boston Bruins. Förlorar med 4-0 men får beröm av coach Phil Housley.
Fakta: Rasmus Dahlin
Född: 13 april 2000 i Trollhättan.
Familj: Mamma Åsa, pappa Martin, storebroder Felix och lillasyster Ella.
Uppväxt: I Lidköping. Familjen bodde i Grästorp fram till Dahlin var fem år.
Längd/vikt: 189 centimeter/86 kilo.
Position: Back.
Klubb: Buffalo Sabres.
Klubbfattning: Vänster.
Moderklubb: Lidköping.