Alex Iwobi fastställde slutresultatet för Arsenal hemma mot Brighton.

Ovana målskyttar i Arsenalseger

Efter en resultatmässigt turbulent start på säsongen verkar Arsenal ha hittat rätt. Hemma mot nykomlingen Brighton kom lagets andra raka 2–0-seger i Premier League.

|

Ytterbacken Nacho Monreal inledde målskyttet i den första halvleken. Ett mål som i andra halvlek följdes upp av Alex Iwobis första mål för säsongen – efter en delikat klackframspelning signerad Alexis Sanchez.

Däremot fortsätter motigheterna för Liverpool-lagen.

Efter svarta september med bara en seger på sex matcher började oktober med ett inte alltför imponerande kryss, 1–1, för Liverpool borta mot Newcastle. Philippe Coutinho gav Liverpool ledningen i 29:e minuten, men Newcastle kvitterade kort därefter genom Joselu. Ett mål som grinade Liverpool emot. Backen Joel Matip hann upp frispelade Joselu, men hans brytningsförsök gjorde att bollen studsade på Joselus ben och in i mål.

En frustrerad Jürgen Klopp, Liverpools tyske manager, sade i Viasats sändning:

- Oavgjort hjälper oss inte. Vi spelar och spelar och skapar otroligt många chanser, men gör inte mål.

Liverpoolkollegan Everton föll hemma med 0–1 mot Burnley och det börjar brännas för managern Ronald Koeman som bara har vunnit två av sina sju första matcher. Everton ligger på 16:e plats.

Arsenal är uppe på femte plats, sex poäng bakom Manchesterduon City och United. Burnley klättrade till sjätte plats och Liverpool ligger sjua.