Häckens Alexander Faltsetas slår en frivolt när han jublar efter sitt snygga 2–0-mål i Häckens klara seger mot Sundsvall.

Oväntad målskytt i Häcken firade med volt

Häcken gjorde omstart i allsvenskan med 3–0 på hemmaplan mot Sundsvall. Alexander Faltsetas dundrade in det andra målet och firade med en frivolt.

|

Sundsvall hade bollen mest i första halvlek. Men Häcken tog ledningen. I den 41:a minuten sköt Daleho Irandust 1–0 vid bortre stolpen, sedan Häcken vunnit bollen långt nere i Sundsvalls försvarsområde. Det var andra bjudningen från Sundsvall inom loppet av någon minut.

Vid det laget hade Sundsvall redan tvingats byta ut anfallaren Linus Hallenius (sex mål i år). Strax efter paus behövde även mittfältaren Juanjo Ciércoles lämna planen.

- Hallenius har problem med ett revben, Juanjo med ryggskott, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Det är för tidigt att säga om någon av dem kan spela mot AIK om en vecka.

Sveriges bästa?

Cedergren var inte helt missnöjd med sitt lag, trots den klara förlusten. Han berömde också Häcken:

- Det är ett lag som har toppklass, när de får ytor. Kanske Sveriges bästa lag i individuella egenskaper när de springer med bollen, säger Joel Cedergren om Häcken.

I den 74:e minuten ökade mittfältaren Alexander Faltsetas, mest känd som en hårt arbetande tuffing på mittfältet, till 2–0 med ett kalasmål. Han tog emot ett fint långpass från Rasmus Lindgren och dundrade in bollen ur ganska dålig vinkel.

Häcken-tränaren Andreas Alm uppfattade först inte att det var Faltsetas som sprang på djupledspasset.

- Jag blev lite förvånad att det var han, erkänner Alm.

- Sen gör han det med kraft. Ett fint avslut.