Erik Karlsson. Arkivbild
Erik Karlsson. Arkivbild

Ottawatränaren: Karlsson är bäst i världen

ANNONS
|

Nu är det klart: Ottawas stjärnback Erik Karlsson gör comeback i NHL-ishockeyn mot Vancouver natten mot onsdag svensk tid. Han hyllas stort inför sin återkomst.

I tider när diskussionerna brukar handla om det är Sidney Crosby eller Connor McDavid som är världens bästa hockeyspelare lyfter Ottawatränaren Guy Boucher fram Erik Karlsson.

- Jag tycker att han är den bästa spelaren i världen. För det första är han min spelare. Naturligtvis är Crosby och McDavid de bästa forwardsspelarna i världen, men för mig är Karlsson den bäste backen i världen och jag tycker att backarna, som spelar 30 minuter per match eller mer, har en så stor inverkan, säger han enligt Sportsnet.

ANNONS

- Han påverkar allting, kontringarna, uppspelen, spelet i egen zon, numerärt överläge, det offensiva spelet. Han är den han är och har en sån inverkan. Han är inte bara hockeyspelare, det är allt runt omkring också.

Karlsson, som två gånger utsetts till NHL:s bästa back, opererade en fotskada i juni. Med comebacken onsdag natt finns det inte längre någon osäkerhet kring hans medverkan till matcherna mellan Ottawa och Colorado i Globen den 10 och 11 november.

TT

ANNONS