Växjö kan avgöra på fredag. Bild: Pär Bäckström/TT

Otäck skada när Luleå föll: "Borta ett tag"

Dubbelsmäll för Luleå.
Förlust mot Växjö med 2–3 och skräckskada på Konstantin Komarek.
En sena i Luleåspelarens hand har gått av efter att han fått en skridsko på vänstra handleden.

|

Det var halvvägs in i den andra perioden som Konstantin Komarek och Martin Lundberg hamnade i en duell med varandra i mittzon. Olyckligt fick Luleåspelaren Lundbergs ena skridsko på vänstra handleden och när han upptäckte att blod kom tvingades han skynda sig in till omklädningsrummet för läkarvård.

En stund senare kom bekräftelsen från Luleås tränare Thomas "Bulan" Berglund:

En sena i handen hade gått av.

– Han kommer bli återställd, men han är borta ett tag framöver, säger Berglund i C More.

Luleå tog ledningen i matchen i mittenakten genom Brendan Shinnimin. Kalle Kossila kvitterade kort därefter innan hemmalaget återigen tog ledningen genom Juhani Tyrväinen.

I den tredje perioden forcerade Växjö för ett kvitteringsmål, och med två minuter kvar blev Kossila tvåmålsskytt när han pangade dit 2–2 och tog matchen till förlängning. Väl där klev Hardy Häman Aktell fram och avgjorde efter styrning.

Växjö har 3–1 i matchserien och kan avgöra på fredag.

– Det är otroligt skönt. Bra att vi kan komma hem och avgöra, fullt fokus på nästa match. Vi gör egentligen inte en så bra match men det är bra att kunna åka härifrån med en seger, säger Hardy Häman Aktell i C More.