Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Oskarström lämnar division 2: ”Var tvungna att göra något”

Verksamheten har varit i farozonen under många år.
Nu är måttet rågat för Oskarströms BK – som drar sig ur bandyns division 2 i vinter.
– Men jag hoppas att vi redan kommande säsong är med igen, säger ordföranden Claes Holmqvist.

Hallands bandyentusiaster är ett härdat släkte, men de aktiva leden blir allt glesare.

Sydligaste utposten Sjöalts IF drog sig ur seriespelet 2012 – och nu är det Oskarströms BK som kastar in handduken.

OBK slutade sexa av åtta lag i division 2 sydväst under förra säsongen, men har inte anmält sig till den kommande vinterns division 2. Där blir nu Torups BK det enda kvarvarande lokala laget.

– Vi har haft bekymmer med att få ihop folk. Vi har fått ihop folk, men vi har fått lägga jättemycket tid på att ringa folk som inte har kommit när de skulle ha kommit och så vidare. Då sade vi så här, att det måste vara något fel någonstans, säger Claes Holmqvist.

”Det är aldrig okej”

Oskarströmsbandyns starke man fortsätter:

– För detta är ju en verksamhet som man ska tycka är rolig. Man måste åka i väg och spela bortamatcher och man kanske inte bara kan spela hemmamatcher. Därför tog vi beslutet att vi spelar inte med i division 2 kommande säsong.

Hur känns det efter alla år?

– Det är aldrig okej. Men som sagt, någonstans finns det ett pris på hur man ska anstränga sig med folk som inte ställer upp när de ska göra det, på bortamatcher till exempel.

– Men jag hoppas att vi redan kommande säsong efter denna är med igen för vi har ungdomsverksamhet och hela det här kittet. Men när vuxna inte tar sitt ansvar så kände vi att vi var tvungna att göra någonting.

Internmatcher i stället

Oskarströms plan är i stället att hålla i gång verksamheten med internmatcher en gång i veckan i vinter.

– 30 olika personer spelade i division 2 för oss i fjol. Vi spelade även med ett P15-lag och där finns ett 15-tal som också kan vara med på träningen nu när de är 16 år. Min tanke är att man gör två lag av de här 30–40 spelarna och det ska vara så matchlikt som möjligt för att man ska känna glädjen med domare, matchdräkter, fika och eftersnack. Vi måste försöka hitta på någonting, säger Claes Holmqvist.

HP har flera gånger rapporterat om Oskarströms problem att få is på kommunala Strömvallen.

Har det också påverkat beslutet att ta en paus från seriespelet?

– Ja, alltså, det är betydligt lättare för oss att träna hemma än att åka till ishallen, om man säger så – inte minst på ungdomssidan. Sedan ska man bara inte tala om nu i coronatider, när man ska åka ihop. Visst påverkar det. Det är inte positivt i alla fall. Men nu har man (kommunen) tagit ett nytt tag och gör vad man kan för att komma i gång lite tidigare.

LÄS MER: ”Mr Sjöalts” oro över bandyns framtid: ”Mörkt”

LÄS MER: Efter isproblemen – Strömvallen klar för spel

Fler lokala sportnyheter hittar du här