Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Orienteringspremiär med nattiné

Vasaloppet första söndagen i mars – Kattegattnatt fredagen därefter. Över 500 orienterare såg till att skogssportens klassiska halländska vårpremiär avlöpte traditionsenligt även i år.

Orienterare från Sverige, Norge och Danmark hade letat sig till Tylebäcks kursgård utanför Halmstad sent på fredagskvällen för att springa årets första halländska orienteringstävling.

– När vårsolen börjar skina hemma, då börjar man tänka på de här tävlingarna nere i Halland, säger Magnus Forsberg från OK Norrvirdarna i Lammhult, som HP träffade kort efter att han hade gått i mål i H50-klassen.

Kattegattnatt är den första delen i Halmstad OK:s, OK Lindénas och Laholms IF OK:s traditionella premiärhelg med tre tävlingar på tre dagar. På lördagen väntar Hallandspremiären över medeldistans och på söndag är det Hallandspremiären över långdistans. Båda de senare tävlingarna avgörs utanför Skogaby. 

Halmstad OK, som höll i Kattegattnatt i år (klubbarna turas om), kunde räkna in 508 anmälda i 48 klasser; från de yngsta i 10-årsklasserna för pojkar och flickor upp till H80 med de allra äldsta herrarna.

Kennet Horvath och Jan-Olof Svensson i HOK hade lagt banor som gick både i skogen, bland golfbanorna i Tylösand och nere i sanddynerna.

– Det var väldigt trevlig natterräng. Jag gjorde ett par småsvängar, men inga stora grejer. Jag är ganska nöjd  för att vara första tävlingen i år, säger Magnus Forsberg, som till slut blev fyra i H50-klassen.

Huvudklasserna H21 och D21 vanns båda av orienterare från IK Hakarpspojkarna i Huskvarna: Gustaf Sparrevik respektive Elna Forsberg.

Fler lokala sportnyheter hittar du här