Johannes Kinnvall avgjorde mot Örebro. Arkivbild.

Omdiskuterat mål gav Timrå segern

Örebros målvakt Eero Kilpeläinen hade blockerat pucken – trodde alla utom Johannes Kinnvall. Backen satte det omdiskuterade segermålet, 2–1, med två sekunder kvar av förlängningen och gav Timrå extrapoängen.

|

Johannes Kinnvall vet att man ska spela tills domaren blåser. Alla väntade på att signalen skulle komma när Eero Kilpeläinen såg ut att ha blockerat pucken.

Det gjorde den inte.

Kinnvall tog chansen och avgjorde när straffarna bara var två sekunder bort.

- Jag såg att pucken låg där vid beskydden. Det var bara att försöka veva in den. Det var riktigt skönt, det är inte ofta jag är där i offensivt läge, säger Kinnvall till C More.

Ändrade sig

Örebros tränare Niklas Sundblad tyckte först att målet var regelvidrigt. Men när han fick se tv-repriser efteråt ändrade han sig.

- Vi gick för extrapoängen och killarna kämpar ända in i kaklet. Men det grinar illa nu, säger Sundblad.

Det var krisande Örebros åttonde raka förlust, närkingarna ligger kvar på näst sista plats och avståndet upp till just Timrå ovanför strecket är tre poäng.

Hyllar målvakten

Örebro hade flera chanser att avgöra i numerärt överläge sista minuterna av ordinarie tid.

- Effektiviteten saknas. Det är därför vi ligger där vi ligger, säger Niklas Sundblad.

Örebros skyttekung Aaron Palushaj var het i första perioden. Först satte amerikanen 1–0, sedan drog han på sig 2+2 minuter efter att ha kört på målvakten Niklas Svedberg.

I andra perioden kvitterade Timrås Filip Hållander. Det blev sista målet tills Johannes Kinnvall slog till.

Matchhjälten hyllade en annan matchhjälte – målvakten Svedberg som räddade 32 av 33 skott.

- Det är roligt att han kliver fram en sådan här viktig match, säger Kinnvall.