Massmönstring. Drygt 14 800 löpare fullföljde den 37:e upplagan av Stockholm Marathon.
Massmönstring. Drygt 14 800 löpare fullföljde den 37:e upplagan av Stockholm Marathon.

Ombytta roller för Halmstads löparess

Det blev ombytta roller. De tre Halmstadslöparna bytte alla plats med varandra under andra halvan. – Det var jobbigt i dag, kändes som 2012, blåsten tog hårt, sa Fredrik Lans från IFK Halmstad.

ANNONS
|

Det var när den 37:e upplagan av Stockholm Marathon avgjordes med målgång inne på Olympiastadion. Men att ta sig hela vägen till mål blev en tuff uppgörelse med ”Moder Natur”.

Det såg ganska bra ut vid starten, men bara en halvtimma in i loppet innan löparna hade hunnit med den första milen, så förändrades förutsättningarna brutalt.

Då började det regna, ett kyligt regn, som blev än värre med den kraftiga vinden som var med och gjorde det riktigt tuff för löparna.

– Hela Norrmälarstrand var hård motvind, det var riktigt jobbigt, så efter omständigheterna så får man kanske ändå vara nöjd med att man tog sig hela vägen till mål, sa Fredrik Lans från IFK Halmstad.

ANNONS

Fredrik som tog över ”ledningen” som snabbaste Halmstadlöpare från Michael Kälebo vid Slussen. Men han kunde inte hålla den positionen så länge, då han i sin tur blev passerad av Håkan Andersson från Halmstad OK ute på Djurgården. Och Håkan kunde hålla fart hela vägen och sprang in på tiden 2.43.32, vilket gav honom en total 78:e plats, medan Fredrik klockades för 2.52.06 och så när fick släppa Kälebo förbi sig igen på slutet. Michael hade 2.54.49 i ett riktigt jobbigt lopp.

Vann loppet gjorde etiopiske Yekeber Bayabel på 2.18.22 med Fredrik Johansson, Ullevi, som bäste svensk på 2.23.05. Medan Isabellah Andersson, Hässelby, vann damklassen på 2.34.14.

Notera också att det i veteranklassen K60 blev en silverplats för Lena Kierkegaard från Halmstad med tiden 3.42.31 och med Ulla Östling från Östhammar som etta med 3.30.14.

Nästa år, då i förhoppningsvis bättre yttre betingelser, avgörs Stockholm Marathon den 4 juni och det innebär att det blir två veckor mellan Göteborgsvarvet och ”Maran”. I år var det bara en vecka.

ANNONS