Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Matts Olsson i första åket i Val d'Isère.

Olsson trea: "Imponerad av mig själv"

Att alpingiganten Marcel Hirscher skulle ta sin 60:e världscupseger, i storslalom i Val d'Isère, var ingen överraskning. Men att Matts Olsson skulle bli trea i den tuffa backen överraskade honom själv.

Det var svenskens fjärde pallplats i karriären och 30-åringen var 1,31 sekunder efter Hirscher. Tvåan Henrik Kristoffersen, Norge, var 1,18 efter Hirscher som tog sin femte seger i Val d'Isère.

- Det brukar alltid gå bra för mig här, även om det aldrig känns bra i den här backen. Nyckeln i den här branta backen är att hålla linjen, säger Hirscher i segerintervjun.

Segern var hans 60:e i världscupen.

- Jag är superglad över att ha vunnit så många, så många hade jag aldrig trott att jag skulle uppnå. Men det är inte så vanligt att kunna hålla på i tio år utan skador. Jag har aldrig missat ett race, säger Hirscher.

Gillar inte backen

Olsson låg trea efter det första åket, trots att känslan inte var något vidare.

- Det var speciellt att komma till start utan att ha fått träna i backen i går och inte fått någon uppvärmning i hanget i dag, på grund av snöfallet och att det var mjukt i backen. Men rutinen hjälpte nog, att jag åkt här förut och hade en liten idé om hur det skulle kännas, säger Olsson till TT.

Han säger att pallplatsen var väldigt överraskande.

- Backen är brant och teknisk och har en sån karaktär som jag generellt intalat mig att jag inte gillar. Men nu får jag kanske tänka om och gilla den, säger han.

- Jag är lite imponerad av mig själv.

"Kunde inte startat bättre"

Olsson startade säsongen med en sjätteplats i Beaver Creek i söndags och så nu en tredjeplats.

- Jag är överraskad att det gått så bra. Men man har en liten fördel av att starta i första startgruppen, då får man lite att gå på till andraåket. Och så har jag haft ungefär samma tränarstab i något år och min serviceman är väldigt duktig. Han är en viktig pjäs, säger Olsson.

- Den bra starten på säsongen ger arbetsro och självförtroende. Det kunde inte ha startat bättre.

Olsson åker nu vidare till Alta Badia där det är storslalom nästa söndag och parallellstorslalom nästa måndag. Dit kommer han för att försvara fjolårssegern i parallellstorslalom, hans allra första världscupseger.

- Jag har en skön känsla att ta med mig till Alta Badia, säger han.