Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Matts Olsson. Arkivbild.

Olsson fyra i Alta Badia: "Lite besviken"

Första världscupssegern i karriären i fjol. I år fick Matts Olsson nöja sig med en fjärde plats i parallellstorslalomen i italienska Alta Badia.

Storslalomspecialisten Matts Olssons första och hittills enda världscupsseger kom förra säsongen i parallellstorslalomen i Alta Badia. När det på måndagen var dags för samma gren på samma plats igen för svensken så blev det "bara" en fjärdeplats efter förlust med 18 hundradelar mot franske Alexis Pinturault i matchen om tredjeplatsen.

Det var åtminstone så det kändes för Olsson efter tävlingen.

- Just nu är jag lite besviken måste jag säga. Jag vet inte, när jag tittar på åket tycker jag inte riktigt jag kommer upp i nivån jag skulle vilja ha. Jag får inte riktigt till det, säger Olsson.

Hirscher i semi

Svensken var nära en pallplats även i helgens "vanliga" storslalom, där det blev en sjätteplats efter att ha varit tvåa inför andra åket.

- I dag känner jag mig mer besviken. I dag kändes det ändå som att jag kanske skulle fixa en pallplats. Tyvärr så räckte det inte riktigt.

Olsson besegrade ryssen Pavel Trichtjev, amerikanen Tommy Ford och norrmannen Aleksander Aamodt Kilde på sin väg till semifinal.

Väl där väntade alpinfantomen Marcel Hirscher.

Olsson fick en fin start ut ur blocket, men det tog inte lång tid innan österrikaren hade hunnit i fatt honom.

- Det var en väldigt tråcklig start med de fyra första käpparna. Där hade jag egentligen problem hela dagen. Jag gör det dåligt och då kom han i kapp, säger Olsson.

"Går alldeles utmärkt"

Inför första krönet var Hirscher också förbi.

- Då kände jag att jag behövde chansa lite för att ta mig förbi. Sedan flyger jag fel i hoppet, säger Olsson, som genom det missade hoppet körde ur, och fick beskåda Hirscher (som senare vann hela tävlingen) ensam åka in över mållinjen och boka finalplatsen.

Besvikelse över en missad pall – men samtidigt ännu ett kvitto på att formen är där för svensken i säsongsstarten.

- Det här går alldeles utmärkt på många sätt och vis. Det har varit över förväntan i storslalomracen så här långt. Då är det lätt att få upp förväntningarna lite i dag, säger Olsson.