Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bortaseger. IS Halmia vann i division ett-omstarten med 2-1 mot Lörby på Lörby Park i Blekinge.

Olsson avgjorde för Halmia i omstarten

IS Halmia kan nu ta sikte mot toppskiktet i division ett. Matilda Olsson briljerade under lördagen med ett mål och en assist, när rödvitt vann med 2-1 mot Lörby i Blekinge.

Division 1 södra Götaland
Lörby IF-IS Halmia 1-2

– Det var en riktigt skön seger. Vi spelade bra och vann som ett lag. Det är dessutom extra skönt med vinst, när man ska sitta på bussen i två timmar på vägen hem, skrattar Halmia-tränaren Mattias Hed. 

Rödvitt var rejält taggat i division ett-omstarten och tog kommandot direkt mot Lörby på ett soldränkt Lörby Park. Laget tryckte från första till sista minut på för att göra mål, men hade, i första halvlek, inte vad som krävdes för att skapa riktigt farliga chanser.

– Vi hade lite halvchanser, men inte något jättehett. Jag tycker att vi tryckte på ordentligt, samtidigt som det öppnade upp sig i andra halvlek, när de tröttnade lite grann. 

Efter halvtidsvilan satte bortalaget in fler bollar framför mål. Matilda Olsson rann, i mitten av halvleken, igenom på sin kant och slog in ett fint inlägg till Isabelle Axeldal som gjorde mål.

– Det var ett fint anfall och det kändes som att vi hade koll på läget. Sedan fick de in en kvittering på deras enda riktiga målchans.

Halmia gav dock inte upp hoppet om seger. Hed bytte spelsystem från 4-3-3 till 4-4-2 och satte upp Olsson på topp. Det visade sig vara ett genidrag. Halmia-tjejen vann, i slutet av matchen, ett motlägg, kom fri framför mål och avgjorde matchen till 2-1. 

ISH avancerar därmed i tabellen och är nu åtta poäng bakom serieledande Glimåkra. Det väcker hopp om toppstrid.

– Allt är möjligt. Det gäller att ha lite flyt och behålla tron på det. Vi har ett bra lag och en bred trupp. 

Halmia ställs nästa lördag mot tabelltvåan Asarum på hemmaplan. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här