Cristiano Ronaldo och hans Juventus besegrade Robin Olsens Roma.

Olsens Roma föll mot Juventus

Robin Olsen hade en svettig match mot serieledande Juventus. Svensken stod för en stark insats men tvingades kapitulera vid ett tillfälle. Samtidigt gjorde Roma inga mål framåt och Juventus vann med 1–0.

|

I den första halvleken visade Juventus varför det är de som toppar Serie A. Hemmalaget satte fart direkt och tvingade Olsen till en superräddning efter sju minuter när Alex Sandro fick avsluta från nära håll. Brasilianaren sköt ett hårt skott längs marken, men den svenske landslagsmålvakten var snabbt nere med vänsterhanden och kunde parera bort bollen.

Olsen fortsatte att mota bort skott från Juventus spelare. Hemmalaget hade bra kontroll under den första halvan av matchen och testade svensken regelbundet – något som till slut gav resultat.

Mandzukic målskytt

I den 35:e minuten letade sig ett långt inlägg från höger in mot straffområdet, där Mario Mandzukic kom framrusande. Kroaten fick pannan på bollen och fick in 1–0 bakom Olsen med en välplacerad nick.

Andra halvlek var en något lugnare sådan för Olsen. Roma som jagade kvittering, tryckte på hårdare framåt och Juventus hade inte lika många lägen som under den första halvleken.

Men Roma lyckades inte få in bollen och matchen slutade 1–0 till Juventus.

Roma har nu endast vunnit en av lagets fem senaste matcher i Serie A. Det italienska huvudstadslaget ligger på en mindre smickrande tionde plats i tabellen, 15 poäng efter Juventus på första plats.

90 minuter för svenskarna

Flera andra Serie A-svenskar fanns med på planen för sina respektive lag i 90 minuter.

Albin Ekdals Sampdoria vann med 4–2 borta mot Empoli. Mittfältskollegan i landslaget, Oscar Hiljemark, patrullerade på Genoas innermittfält när Atalanta besegrades på hemmaplan med 3–1.

För Bologna fick både Filip Helander och Mattias Svanberg förtroendet under hela 0–0-matchen borta mot Parma.