Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Robin Olsen.

Olsen klar för Roma: "Stor ära"

Robin Olsen är klar för Roma. Landslagsmålvakten har skrivit ett fem år långt kontrakt med klubben. "Det är en stor ära att komma till Roma", säger han till klubbens webbplats.

Robin Olsen anlände under måndagen till Rom och poserade med en Romahalsduk inför nya fans som mötte honom på flygplatsen.

När nu läkarundersökning och kontraktskrivning är undanstökade kan han officiellt kallas för en Roma-spelare.

28-åringen lämnar därmed den danska klubben FC Köpenhamn. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30:e juni 2023 med sin nya klubb.

"Det känns bra, jag är väldigt taggad", säger svensken till Romas webbplats.

Ersätter Alisson

Efter sina stabila insatser för Sverige under fotbolls-VM där Olsen höll nollan i tre av fem matcher har flera klubbar visat intresse för den 28-årige landslagsmålvakten.

Planen är att Olsen i Roma ska ersätta Alisson, vars övergång till Liverpool är rekord för en målvakt. Liverpool fick betala cirka 770 miljoner för brasilianen.

"Det är en stor ära att komma till Roma. Det här är nästa stora steg för mig i karriären jag kan knappt bärga mig att få komma igång", säger Olsen.

Klubbens sportchef Ramon Rodriguez Verdejo, även kallad "Monchi", om sitt senaste nyförvärv:

"Robin är en målvakt med stor internationell erfarenhet och jag tror att han kan ta med sig den hit till Roma, säger han och fortsätter:

"Jag är säker på att han kan bygga vidare på sin kvalitet, vilket har gjort honom till nummer ett i Sverige".

Så mycket fick Roma betala

Roma får, precis som det rapporterats om den senaste tiden, betala runt 120 miljoner svenska kronor till den danska klubben för landslagssvenskens tjänster.

"Det är en fantastisk affär för både Robin och FC Köpenhamn", säger FC Köpenhamns norske tränare Ståle Solbakken till den danska klubbens webbplats.

Prislappen innebär att Olsen blir den hittills dyraste svenska målvakten. Men det är en bit upp till Victor Nilsson Lindelöfs och Zlatan Ibrahimovics övergångssummor. Nilsson Lindelöf kostade Manchester United 350 miljoner kronor när han lämnade Benfica. Barcelona uppges ha betalat Inter upp emot 680 miljoner kronor för Ibrahimovic.

Olsen får inte sällskap av den brasilianske anfallaren Malcom som var på väg från Bordeaux till just Roma, en övergång som ansågs vara klar på måndagen. Barcelona lade i sista stund ett högre bud, motsvarande 425 miljoner kronor, så nu flyttar Malcom till Spanien i stället.