Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
U21-landslaget jublar efter mål mot Ungern i senaste kvalet. I mitten Mattias Svenberg, som lär vara med även i det kommande kvalet. Arkivbild.

"Okej" lott för U21-landslaget

Sverige får möta Italien, Irland och Island på vägen mot U21-EM 2021. Även Armenien och Luxemburg ingår i sexlagsgruppen.

- Spontant känns det som en okej grupp. Vi vet ju att vi får någon av de högst seedade. Alla de lagen är bra och nu blev det Italien. Armenien har vi inte mött tidigare så det blir en ny bekantskap, säger förbundskapten Roland Nilsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Kvalet inleds hemma mot Irland den 10 september nästa år och avslutas mot Armenien drygt ett år senare. Men att ta sig till EM-slutspelet i Ungern och Slovenien är svårt. Bara gruppsegrarna i de nio grupperna samt en grupptvåa går vidare.

I kvalet får spelare födda 1998 och senare delta. Ett antal av de spelare som kan bli aktuella var med redan i kvalet till sommarens EM-slutspel, dit U21-landslaget inte lyckades kvala in. Och förbundskaptenen är optimistisk inför nästa höst.

- Vi har en del spelare kvar sedan förra kvalet och så kommer det att blomma ut nya spelare så jag är övertygad om att vi kommer att kunna få ihop ett slagkraftigt lag, säger Roland Nilsson.