Anders Torstensson slutar som tränare i Mjällby redan efter en halv säsong. Arkivbild.
Anders Torstensson slutar som tränare i Mjällby redan efter en halv säsong. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Officiellt: Torstensson lämnar Mjällby

Trots succén sedan han tog över i somras: Anders Torstensson väljer att sluta som tränare i Mjällby och återgår till jobbet som rektor. "Det är inga hemligheter att vi gärna fortsatt med nuvarande tränarkonstellation", säger sportchefen Hasse Larsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Torstensson tog över när laget sladdade i allsvenskan i somras, då han i par med Stefan Ekstrand ersatte Christian Järdler och Alf Westerberg. Under Torstenssons ledning tog Mjällby 25 poäng på 16 matcher och klättrade stadigt i tabellen.

– Vi har gjort ett fantastiskt race tillsammans i Mjällby och det är få förunnat att kunna kliva av på egna villkor med ett positivt resultat i ryggen, säger Torstensson i en videointervju på klubbens hemsida.

Enligt sportchefen Hasse Larsson har diskussioner förts en längre tid om en kontraktsförlängning, men Torstensson väljer i stället att återvända till jobbet som rektor på ett idrottsgymnasium i Karlskrona, ett arbete han varit tjänstledig från.

ANNONS

– Det är ett oerhört tungt beslut att ta. Det beror inte ett dugg på att jag inte fått ett bra erbjudande från Mjällby. Jag har fått ett fantastiskt bra.

– Det avgörande skälet är en familj som jag kanske inte försakat, men som fått försämrad livskvalité eftersom jag varit bortrest mer än jag varit hemma, säger Torstensson.

Mjällbys sökande efter Torstensson ersättare är redan igång.

"Vi är oerhört nöjda med det arbete som Anders men framför allt det hela ledarstaben gjort under hösten och det är inga hemligheter att vi gärna fortsatt med nuvarande tränarkonstellation. Anders beslut att gå tillbaka till sitt tidigare arbete har vi däremot enorm respekt för och vi önskar honom i stället välkommen tillbaka på Strandvallen som supporter. Arbetet med att skapa nästa års ledarstab är redan i gång där vi nu har flera olika spår som kommer leda oss till klubbens nästa huvudtränare", säger Hasse Larsson.

ANNONS