Bayern Münchens franske stjärna Franck Ribery gillar att äta stek i guld – men inte att kritiseras för sina matvanor. Här i en match i Bundesliga i december. Arkivbild.
Bayern Münchens franske stjärna Franck Ribery gillar att äta stek i guld – men inte att kritiseras för sina matvanor. Här i en match i Bundesliga i december. Arkivbild.

Oanständig Ribéry försvarar sin guldstek

Franck Ribéry, stenrik fransk fotbollsstjärna, åt en stek förgylld med 24 karats guld och visade glatt upp vräkigheten på sociala medier. Kritiken var inte nådig. Fransmannens motattack är en orgie i otidigheter.

ANNONS
|

Den 35-årige Ribéry spelar för Bayern München och har en årslön på motsvarande 82 miljoner kronor.

På torsdagen lade han ut en video där han syns gnugga händerna innan han hugger in på den gyllene köttbiten, skriver nyhetsbyrån AFP.

Rätten är en specialitet som den berömde turkiske restaurangägaren Salt Bae serverar. Han driver restaurangkedjan Nusr-Et och det var i Dubai som Ribéry smörjde kråset. Bayern München ligger på träningsläger i närbelägna Qatar.

Gick ut hårt

Den extravaganta lyxen som Ribéry unnade sig väckte rasande kritik på sociala medier. På lördagen hade fransmannen fått nog och slog tillbaka – hårt.

ANNONS

"Låt oss börja med de avundsjuka, förbannade, de som säkert är resultatet av en sprucken kondom", inledde han dagens första inlägg på Twitter.

"Kn*lla era mammor, era mormödrar och hela ert släktträd."

Ribéry meddelade vidare att han gör vad han vill med sina pengar, att han inte är skyldig någon något och att kritikerna bara är "grus i mina strumpor".

Skänker mycket

Den tyska tidningen Bild skriver att guldsteken kostade 1200 euro. Men enligt AFP, som kollat med restaurangen, går den dyraste guldsteken på 478 euro.

I dagens andra tweet angrep Ribéry ständigt negativa "pseudo-journalister". Han följde upp med att fråga varför de stora nationella medierna aldrig rapporterar om hans donationer.

Välgörenhetsorganisationen Ummah i Paris förorter bekräftar på Twitter att Ribéry är en av de mest generösa givarna och att hans överdådiga pengagåvor finansierar humanitära projekt.

Bayern München kommenterar att även om klubben inte kan överse med Ribérys ordval är händelsen att betrakta som en privatsak.

TT

ANNONS