Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dubbla SM-guld. Halmstadbon Martin Arvidsson dubblerade under tisdagen sin medaljskörd i Norrköping. Han lyfte 112,5 kilogram och vann bänkpress-SM i 59-kilosklassen.

Nytt SM-guld för Arvidsson i Norrköping

Halmstadbon Martin Arvidsson lyfte under tisdagen hem sitt andra SM-guld på fyra dagar i Norrköping. Han segrade med ett lyft på 112,5 kilogram i bänkpress.

– Det är himla häftigt med dubbla guld. Jag trodde dock att det skulle bli guld i bänkpressen, då vi bara var två stycken i min klass, säger Halmstad TSK:s Martin Arvidsson.

Styrkelyftaren hade inför årets SM inget mästerskapsguld. Nu har han två stycken. Han vann i lördags i styrkelyfts-SM och satte nytt svenskt rekord i bänkpress i 59-kilosklassen, medan han under tisdagen vann bänkpress i samma klass och tangerade SM-rekordet på 112,5 kilogram, trots att det var tre kilogram lättare än vad han lyfte i lördagens tävling. 

– Jag underpresterade lite i bänkpressen, då jag hade sovit lite dåligt natten till tävlingen och hade inte återhämtat mig från styrkelyftet. Jag hade träningsvärk i axlar, bröst och rygg.

Han vann trots det klassen överlägset. Enda mottävlande Michael Edeskans, från Eskilstuna, stannade på 97,5 kilogram. 

– Det var jättekul, men det blev ingen fajt. Vi var bara två som tävlade, då en lämnade återbud. Vi får hoppas på att fylla ut klassen nästa år, säger Martin Arvidsson och fortsätter:

– Nu ska jag hem och fira med potatisgratäng och grillad ryggbiff. Det ska bli gott med riktig mat efter att nästan bara ha ätit mat i pulverform inför tävlingen. 

Tidigare Hyltebon Jenny Adolfsson, som tävlar för Kalmar AK, vann också i bänkpress-SM. Hon lyfte 105 kilo i damernas 63-kilosklass och blev även utsedd till tävlingarnas bästa damlyftare. 

SK Laxens Joakim Axelsson tävlade i måndags i Öppet vatten, fem kilometer. Han simmade i mål på sjätte plats med tiden 58,48,10. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här