Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Nylander är en av stjärnorna i Torontos unga lag. Här prövar han sin lycka mot New York Rangers målvakt Ondrej Pavelec. Arkivbild.

Nylander vill lyfta Toronto

I våras blev det både Stanley Cup-slutspel och VM-guld för William Nylander. Nu vill han få sitt unga Toronto Maple Leafs att ta nya kliv framåt.

När William Nylander debuterade i NHL våren 2016 var klassiska Toronto ett av ligans stora sorgebarn. Det var redan klart att klubben skulle missa slutspel för tionde gången på elva år, men samtidigt fanns hopp om en ljus framtid.

Nylander var en del av det unga och fräscha nybygget och resultaten kom snabbare än vad många kanske väntat.

Slutspel i fjol – och nu har fansen förväntningar på mer än så.

- Det är klart att det är lite annorlunda. De förväntar sig lite mer från oss som lag i år, de vet vad vi gjorde förra året. Och vi har ju också målet att gå längre än förra året, så det ska bli en rolig säsong, säger Nylander till TT.

I svacka

Höststarten lovade dessutom gott. Anfört av kedjan med Nylander, Zach Hyman och underbarnet Auston Matthews vann laget sex av de sju första matcherna. Men därefter har det gått lite tyngre både för laget och svensken, även om det blev seger efter straffar mot Vegas på måndagen.

- Vi har haft en liten svacka nu, men jag hoppas att vi kan jobba oss ut ur den. Det gäller bara att köra på, säger Nylander som upplever att respekten från motståndarna är en annan nu.

- Jag tror att de är tuffare mot hela laget, vi är ingen överraskning för motståndarna. De vet hur bra vi är och vad vi kan göra där ute, så då kanske de tar oss lite mer på allvar.

Bra kemi

Nylander står på 12 poäng (3+9) efter 16 matcher. Men den stora stjärnan är Auston Matthews, 20-åringen som i fjol inledde NHL-karriären med ofattbara fyra mål direkt i debuten. Hittills den här säsongen har Matthews gjort 19 poäng (10+9).

- Han är grym. Man ser varenda gång han är på isen att det händer någonting farligt. Det är en grymt duktig hockeyspelare, säger Nylander som trivs intill amerikanen.

- Jag tycker att vi har hittat bra kemi och skapat mycket under matcherna, så jag hoppas att det fortsätter så.

Beklagar OS-nej

Nylander hade gärna fått spela mot Matthews den här säsongen också – i OS i Pyeongchang. Men någon möjlighet att följa upp VM-guldet med ett OS-guld får inte William Nylander i och med att NHL stoppar sina spelare.

- Det är klart att det är tråkigt och att man hade velat vara med där. Men det är ingenting vi kan kontrollera, så det är bara att fokusera på säsongen här borta.

Den fortsätter närmast med match hemma mot Minnesota på onsdagen.