Lag Anna Hasselborg. Arkivbild.
Lag Anna Hasselborg. Arkivbild.

Nya segrar för lag Hasselborg på VM

Premiärförlusten mot Kina verkar bara ha varit ett tidigt fartgupp. Sedan dess har lag Anna Hasselborg varit omutligt i curling-VM. Under onsdagen kom två nya segrar.

ANNONS
|

Även om det fortfarande återstår fyra gruppspelsmatcher ser svenska lag Anna Hasselborg ut att glida på en rak väg mot medaljmatcher i curling-VM i Danmark.

Onsdagens två matcher var inget undantag.

Först kom sjätte raka segern. En mycket meriterande sådan mot toppkonkurrenten Ryssland.

Sverige vann med 9–4 efter att ha tagit en 3–0-ledning i den andra omgången. Ryssland gav upp efter nionde omgången.

"Förberedda på tionde"

Matchen mot USA, som gav en sjunde raka svensk seger, blev desto mer dramatisk.

- Vi visste att det här laget gillar att bara mala på så vi var förberedda att gå till tionde, säger Anna Hasselborg till svenska curlingförbundet.

ANNONS

Och till tionde omgången gick det till slut.

En svensk 5–2-ledning byttes ut till 5–5 efter två amerikanska poäng i den sjätte, och en stulen poäng i den sjunde omgången.

- Vi gör några missar vi kanske inte vanligtvis brukar göra. Det är viktigt att förstå varför vi gör de missarna och lära sig någonting för varje sten, säger Hasselborg.

När amerikanska skippern Jamie Sinclair sedan placerade in en andra poänggivande sten i boet på sin sistasten i nionde omgången hade USA en möjlig skräll på gång med en 7–6-ledning inför den potentiellt sista 10:e omgången.

Toppar gruppspelet

Men Anna Hasselborg och hennes kollegor höll nerverna i styr, ordnade tre svenska poängstenar, och vann därmed med 9–7.

- I tionde tar vi med oss allt vi lärt oss från tidigare nio omgångar, säger den svenska skippern.

Segern innebär att svenskorna toppar gruppspelet i ensamt majestät, med sju vinster och en förlust. Härnäst väntar matcher mot Skottland och Tyskland under torsdagen, följt av möten med Kanada och Japan på fredag.

ANNONS
TT

ANNONS