Vegas center William Karlsson firar målet med lagkamraten Jonathan Marchessault.

Nya poäng för Vegas och Karlsson

NHL-nykomlingen Vegas fortsätter att vinna – och William Karlsson fortsätter att göra mål. Den här gången blev det seger med 4–2 över Arizona.

|

Segern grundlades i andra perioden när Vegas gjorde tre mål på mindre än två minuter. För ett av dem svarade William Karlsson, assisterad av Jonathan Marchessault.

Karlsson fick sedan tacka med en assist när Marchessault satte 4–2-pucken i tom kasse med två sekunder kvar av matchen.

Karlsson är nu uppe i 13 mål i höst vilket innebär att han drygat ut ledningen i den svenska målligan i NHL.

Segern är Vegas femte raka, och klubben har tre segrar på fyra kvällar.

- Förhoppningsvis fortsätter vi så här, säger Karlsson efter matchen enligt AP.

För Arizona gjorde Oliver Ekman-Larsson ett av målen.

Hattrick av Ovetjkin

Även Washington och team Ovetjkin-Bäckström fortsätter att plocka poäng. Det blev vinst borta mot Toronto med 4–2 – med ett hattrick av den ryske stjärnan. På två av målen blev Alexander Ovetjkin assisterad av Nicklas Bäckström.

Med lördagskvällens hattrick har Ovetjkin gjort 576 mål i karriären. 217 av dem är gjorda i power play, och därmed ligger Ovetjkin på samma plats som Jaromir Jagr på rekordlistan över mål i power play. Jagr har dock gjort 766 mål totalt.

För Toronto noterades William Nylander för en assist.

De regerande mästarna Pittsburgh besegrade Tampa med 5–2. Sidney Crosby och Phil Kessel gjorde två mål var. Patric Hörnqvist noterades återigen för assist på ett av målen.

Kessel var lättad efteråt.

- Vi behövde den där segern i kväll, säger han enligt AP.

Tungt för Ottawa

För Detroit blev det ny förlust efter förlängning, den här gången mot New Jersey med 3–4. Henrik Zetterberg gjorde en målgivande passning i matchen.

Även Ottawa hade det tungt med förlust mot New York Islanders, 1–2.

Den svenske lagkaptenen Erik Karlsson är kritisk efteråt.

- Bra kommer inte att räcka för oss. Vi måste hitta ett sätt att vinna och när vi har gjort det måste vi kunna bygga på det och ta det i hamn. Vi vet alla att vi har ett bra lag, men vi behöver en seger, säger han enligt AP.

När Anaheim mötte Los Angeles Kings i Kalifornien-derbyt var det utan Rickard Rakell, 24, som har en skada på överkroppen. Los Angeles vann matchen med 2–1 efter straffläggning, efter att ha förlorat tre matcher på raken.

Trevor Lewis satte den avgörande straffen.