Luis Suarez och Lionel Messi. Arkivbild.
Luis Suarez och Lionel Messi. Arkivbild. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Nya kritiken mot Barca: "Inget överraskar längre"

Lionel Messi och hans Barcelona spelar ligapremiär på söndag. Bara två dagar innan kastar argentinaren in än mer ved i elden i den konflikt som råder mellan honom och klubben. "Sanningen är att inget överraskar mig längre", skriver han på Instagram i samband med Luis Suárez avsked.

ANNONS

Luis Suárez, 33, blev klar för Atlético Madrid tidigare under veckan och lämnar därmed Barcelona efter sex framgångsrika år i Katalonien.

Uruguayanen, som kan se tillbaka på 198 mål och bland annat har bidragit till en Champions League-titel, fyra ligatitlar och fyra inhemska cupvinster, kommer att saknas av sina gamla lagkamrater.

Lionel Messi skickade under fredagen ut en avskedsbild på Instagram med en lång tillhörande text där han hyllade Suárez samtidigt som han kastade lite skit på sin egen klubb.

"Du hade förtjänat att lämna som du är: som en av de viktigaste spelarna i klubbens historia, som vunnit saker som en del av en grupp, och individuellt. Inte som utsparkad, som de har gjort. Men sanningen är att inget överraskar mig längre", skriver han.

ANNONS

Uttalandet kommer efter att Messi bestämde sig för att stanna i Barcelona mot sin vilja. Argentinaren meddelade tidigare i somras att han ville lämna klubben gratis, vilket han enligt kontraktsuppgifter ska ha tillåtelse att göra efter varje säsong. Barcelona åberopade å sin sida att utköpsklausulen på 700 miljoner kronor, motsvarande omkring 7,2 miljarder svenska kronor, gällde och den spanska fotbollsligan La Liga gav klubben rätt.

ANNONS