Ny titel för Karlsson - efter rivalens krasch

Alexander Karlsson följde upp SM-guldet med att vinna Swe Cup. Nu siktar trial-cyklisten på internationell comeback 2021.
– Jag har väntat i elva och ett halvt år på att kunna checka av det här, säger Alexander Karlsson.

ANNONS
|

I den tredje och avslutande deltävlingen i Swe Cup i trial i Laholm gjorde Alexander Karlsson upp om slutsegern i elitklassen med Tranemos Rasmus Lidén.

Men när Lidén kraschade tidigt blev det en enkel resa mot säsongens andra tunga titel för Karlsson på hemmaplan.

– Det kunde inte gå så mycket bättre. Det var fantastiskt väder och efter att jag varit skakig och spänd första varvet släppte det och jag kunde slappna av mentalt, säger Alexander Karlsson.

– Rasmus kraschade rätt illa tror och det är jättetråkigt, men jag tror att jag hade vunnit ändå.

Vad betyder segern för dig?

ANNONS

– Bara en sådan sak som att kunna checka av den på listan och att ha blivit svensk mästare i år. Det har jag väntat elva och ett halvt år på.

Hoppas få hjälp ekonomiskt med internationell satsning

2018 tog Alexander Karlsson en paus från internationellt tävlande för att spara pengar. I år hade han tänkt göra comeback, men coronapandemin ändrade på det. Nu ställer han in siktet på 2021 i stället där han vill ta hem SM utomhus och inomhus, Swe Cup samt tävla i såväl världscupen som EM och VM.

– Det hade varit häftigt med en hel säsong. Självklart hoppas jag att det ska bli lättare nu att få in sponsorer för att finansiera det ordentligt. Det är ändå mycket som ska in och det är tufft ekonomiskt, men jag är oerhört tacksam för de sponsorer som hjälper mig.

LÄS MER:En krasch krossade drömmen om nytt guld för Alexander

LÄS MER:Väntan över för Alexander Karlsson – äntligen SM-guld

ANNONS