Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tredje raka – Baharak Soleymani (till vänster) och Sofia Arvidsson signalerar med fingrarna antalet titlar som de nu har vunnit på Swedish Padel Tour i år. Den senaste togs i Mölndal i helgen. Bild: Privat
Tredje raka – Baharak Soleymani (till vänster) och Sofia Arvidsson signalerar med fingrarna antalet titlar som de nu har vunnit på Swedish Padel Tour i år. Den senaste togs i Mölndal i helgen. Bild: Privat

Ny titel för Arvidsson – trots tufft underläge i finalen

Skadebekymmer och jobbigt underläge i skiljesetet.
Men inget verkar kunna stoppa Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani från att vinna på Swedish Padel Tour.
– Vi var nere för räkning, men det gäller att inte ge upp, säger Sofia Arvidsson.

Helgens SPT-deltävling i Mölndal var den tredje för året – och för tredje gången slutade Sofia Arvidsson, som numera tävlar för Team PDL, och Baharak Soleymani, WAP Padelclub Örebro, som vinnare.

Men det blev en riktigt tuff final mot Matilda Hamlin och Ajla Behram från Göteborg PC – som tog sig till finalen först efter gameräkning i den andra gruppen.

– Vi vann första set med 6–0 och spelade kanske vår bästa padel under turneringen. Sedan följdes vi åt i andra set. De steppade upp och jag gjorde ett dåligt servegame vid 4–5. Då har jag 40–15 i min serve, men vi tappar det så att de utjämnar, berättar Sofia Arvidsson.

I skiljesetet ryckte Hamlin/Behram därefter till ledning med 4–1.

– De får med sig det mesta i början av tredje set och är etta på bollen. Men vi försökte säga till oss själva att försöka återfå initiativet i poängen för då är vi som bäst. Vi fick lite kontakt vid 4–2, sedan lyckades vi brejka till 4–3 och lyckades ta hem det (6–4). Vi är svårslagna, konstaterar Arvidsson.

Ändå var vinnarduons förberedelser långt ifrån optimala eftersom Baharak Soleymani har haft problem med ett knä efter deras förra seger i Nybro i slutet av mars.

– Hon har knappt kunnat träna någonting i stort sett så hennes form var man lite osäker på, men hon gör det riktigt bra. Så all cred till henne, säger Sofia Arvidsson.

LÄS MER: Arvidsson till hårdsatsande toppteamet – vann i debuten

Fler lokala sportnyheter hittar du här